- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ce se întâmplă dacă lași telefonul peste noapte la încărcat. Greșeala banală care îți strică dispozitivul mobil

10 Oct, 19:52 • Cornel Ghimeșan
Aproape toți posesorii de telefon au auzit diverse mituri cu privire la încărcarea dispozitivului peste noapte. Iată ce spun specialiștii și care este adevărul, de fapt. Îți poți lăsa sau nu smartphone-ul în priză?
Ce se întâmplă dacă lași telefonul peste noapte la încărcat. Greșeala banală care îți strică dispozitivul mobil

Ce se întâmplă dacă lași telefonul peste noapte la încărcat. Bateria unui astfel de dispozitiv este o componentă importantă, fiindcă determină efectiv timpul pe care îl poți folosi utilizând aparatul. Tocmai din acest motiv, producătorii din întreaga lume recomandă o atenție deosebită atunci când dispozitivul este pus la încărcat. Regula de bază este să vă mențineți bateria încărcată undeva între 30% și 90% și să încărcați telefonul doar atunci când scade sub 50%. Mai mult, încărcătorul trebuie deconectat atunci când bateria ajunge la 100% și din acest motiv nu este recomandat să lăsați conectat telefonul peste noapte mai multe ore.

Citeşte şi: Toți utilizatorii de trotinete electrice vor fi obligați să dețină RCA. De când se aplică legea

Din cauza agitaţiei de peste zi, multă lume alege să lase telefonul la încărcat pe toată durata nopții, însă acest obicei poate dăuna sănătății bateriei. Trebuie specificat că această componentă se degradează în timp, iar dacă lăsăm telefonul la încărcat peste noapte acest proces poate fi grăbit. Așadar, de exemplu, odată cu trecerea timpului, o încărcare a bateriei poate să nu mai ducă la utilizarea smartphone-ului timp de șase ore, ci doar la patru ore!

Compania Apple spune că, „dacă un iPhone rămâne în alimentare pentru perioade lungi de timp, starea bateriei poate fi afectată”. Totodată, producătorii de telefoane ce au ca sistem de operare Android, cum este și Samsung, spun același lucru: „Nu lăsați telefonul conectat la încărcător pentru mult timp sau peste noapte”. De asemenea, compania Huawei susține: „Menținerea bateriei cât mai aproape posibil de mijloc (între 30% și 70%) poate efectiv să-i prelungească viața”.

Citeşte şi: Cât câștigă un excavatorist în România? Salariul unui muncitor pe un utilaj uriaș care extrage carbune sare de 1.000 de euro!

În schimb, încărcarea telefonului pe timpul zilei este mult mai indicată decât cea peste noapte. Pentru a vă menține bateria sănătoasă mult timp este important să evitați să încărcați telefonul peste noapte și este recomandat să-l închideți complet și să-l dați pe „Mod avion”. De asemenea, majoritatea experților recomandă să vă lăsați telefonul într-un spațiu deschis, incombustibil, deoarece au fost cazuri când telefoanele lăsate la încărcat peste noapte au provocat incendii de proporţii!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult