- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Colectia de arta Yves Saint Laurent, scoasa la licitatie pentru 300 mil. euro

30 Jan, 10:40 • Redactia DailyBusiness
Colectia de peste 700 de opere de arta care a apartinut creatorului de moda Yves Saint Laurent si prietenului sau Pierre Berge va fi scoasa la licitatie, valoarea totala a acesteia fiind estimata la 300 de milioane de euro.
Colectia de arta Yves Saint Laurent, scoasa la licitatie pentru 300 mil. euro

Organizatorii de la Christie’s anticipeaza ca vor obtine un venit mult mai mare decat cel estimat.

Licitatia va avea loc intre 23 si 25 februarie la Grand Palais din Paris si va mai include, printre altele, tabloul lui Picasso „Instruments de musique sur un gueridon”, estimat la 30 milioane de euro si sculptura „Madame LR” de Brancusi, estimata la 20 milioane de euro, relateaza NewsIn.

Picasso este reprezentat in aceasta colectie de mai multe tablouri, cum ar fi „Homme dans un foteuil” (500.000 euro), „Poulet, verre, couteau, bouteille” (700.000 euro) si „Homme a la guitare” (250.000 euro).

Alte tablouri celebre sunt „Le danseur”, pictat de Henri Matisse, cu o valoare estimata la 6 milioane de euro, „Paysage d’Italie vu par une homme” de Edgar Degas, estimat la 400.000 euro, „Jeune fille en chapeu d’ete” de Eduard Manet, estimat la 700.000 euro si „Marie reveuse et sa mere” al lui Edouard Vuillard, estimat la 3 milioane de euro.

Un alt obiect valoros din colectia Yves Saint Laurent este o sticluta de apa de toaleta numita „Belle haleine”, opera a lui Marcek Duchanp, estimata la 1,5 milioane de euro.

Celebrul creator de moda Yves Saint Laurent a murit la inceputul lunii iunie, anul trecut.