- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cramele Halewood, cel mai bun importator de vinuri in Romania

04 Feb, 13:28 • Redactia DailyBusiness
Compania Cramele Halewood, din Marea Britanie, a fost apreciata de revista online Vinul.ro ca fiind cel mai bun importator de vinuri din Romania in anul 2007.
Cramele Halewood, cel mai bun importator de vinuri in Romania

Pentru a desemna castigatorul, publicatia a organizat degustari, acordand punctaje mai multor vinuri achizitionate de Vinul.ro de pe piata, au declarat reprezentantii companiei Cramele Halewood.

Vinurile importate de aceasta companie au obtinut distinctii de „Cel mai bun Chardonnay din Romania”, cu Gran Vina Sol 2005, de la podgoria Torres Spania si „Cel mai bun vin alb de Horeca”, titlu acordat vinului Chateau Bonnet 2006, Andre Lurton, Franta.

De asemenea, compania a mai primit distinctiile „Cel mai bun Cabernet Sauvignon”, la categoria „sub 5 euro” cu Frontera Cabernet Sauvingnon 2006, Concha Y Toro, Chile, precum si la categoria „peste 10 euro” cu Max Reserva Cabernet Sauvignon 2005, Errazuriz, Chile.

Toate punctajele cumulate de Cramele Halewood au dus la primirea titlului de „Cel mai bun importator de vinuri in 2007”, din Romania.

Cramele Halewood a inregistrat in 2007 o crestere a vanzarilor de peste patru ori fata de anul trecut. Portofoliul de importuri al companiei cuprinde Les Vignobles Andre Lurton (Franta), Marchesi Antinori (Italia), Miguel Torres (Spania), Vicente Gandia (Spania), Viña Concha Y Toro (Chile), Trapiche-Penaflor (Argentina), Villa Maria Estate (Noua Zeelanda), Halewood International (Australia si Africa de Sud).

Compania Halewood International Ltd a fost infiintata in 1978 de catre John Halewood. In 1997, grupul infiinteaza prima subsidiara in Romania, devenind totodata cel mai mare importator de vinuri romanesti in Marea Britanie.

Dupa o investitie totala de peste 10 milioane de dolari, grupul Halewood are astazi 3 subsidiare in Romania: pentru viticultura, vinificatie si comercializarea vinurilor.

Portofoliul de branduri Cramele Halewood cuprinde Cherry Tree Hill, Byzantium, Prahova Valley, Private Reserve, Special Reserve, Premiat Reserva, La Crama, Rhein Extra, Millennium, Red Square si Caribbean Twist.