Limonada egipteană, băutura care te va înviora instant în zilele caniculare. În loc de apă, egiptenii folosesc un alt ingredient care îi dă băuturii un gust incredibil.
Limonada egipteană este cunscută și sub denumirea de Limonana. Numele acestei băuturi vine de la un amestec de arabă („limon” pentru lămâie) și ebraică („nana” pentru mentă).
Egiptenii înlocuiesc apa cu lapte. Iată de ce ingrediente mai ai nevoie pentru prepararea acestei băuturi senzaționale: suc de lămâie, mentă proaspătă și lapte (sau apă).
Citește și Rețeta de chiftele din conopidă a Roxanei Blenche. Sunt perfecte pentru zilele caniculare
Adaugă într-un blender felii de lămâi, lapte integral sau apă, zahăr și frunze proaspete de mentă. După ce ai amestecat bine ingredientele, folosește o sită pentru a strecura băutura, după care o poți turna într-un pahar. Adaugă câteva cuburi de gheață și va fi perfectă.
Poți da o notă personală acestei băuturi folosind apă minerală, sirop de trandafiri sau miere în loc de zahăr. Cei mai îndrăzneți pot adăuga și un strop de alcool. Vodca sau ginul se potrivesc perfect.
Limonana a devenit populară în Egipt și Israel în anii 1990, în parte datorită unei campanii publicitare inteligente care a promovat o băutură fictivă… până când cererea extrem de mare a făcut-o reală, potrivit jurnalul.ro.
Citește și Cataif, desertul oriental care cucerește prin finețe și parfum. Rețeta pas cu pas