Pe lângă muzică, Elena Merișoreanu reușește să se ocupe și de cealaltă pasiune a ei, gătitul. E o gospodină desăvârșită, iar urmăritorii săi sunt mereu curioși să afle ce a mai gătit și care sunt secretele ei de bucătărie.
Pentru că am intrat în sezonul rece, iar luna aceasta sarmalele sunt vedetele culinare, Elena Merișoreanu a explicat, pas cu pas, cum prepară ea acest preparat după o rețetă veche, de peste 50 de ani, învățată de la mama ei.
Citește și Gabriela Cristea a dezvăluit cine câștigă mai mulți bani în familia ei și a lui Tavi Clonda
„La sarmalele de Crăciun, pe care și eu le prepar, în fiecare an, pentru familie, am mici secrete, pentru un gust delicios. Rețeta am învățat-o de la mama mea, este cea clasică, însă mai am și mici trucuri. De pildă, pun mai multă carne și mai puțin orez, am văzut că alte gospodine fac de fapt invers. Iar, printre sarmale, când le pun la fiert, strecor și bucățele de slăninuță afumată. Ca mirodenii, adaug cimbru, busuioc și mai puțin piper. Musafirii vor mai cere o porție, atât de gustoase sunt!”, a spus Elena Merișoreanu pentru Click!.
Solista le explică tuturor la ce trucuri apelează ca să nu i se strice mâncarea.
„Aveți grijă la varză! Înainte de a folosi foile, trebuie să le puneți la desărat, timp în care schimbați apa de mai multe ori. Și nici în compoziție să nu adăugați multă sare. Eu le fierb inițial pe aragaz, apoi le bag la cuptor. De obicei, în vreo 3 ore sunt gata preparate. Se pot servi la masa de Crăciun cu pâine, însă cu mămăliguță caldă sunt și mai gustoase”, a precizat ea.
De Crăciun, artista stă acasă, alături de familie, însă de Revelion va fi pe scenă, lucru care o bucură foarte tare. „Am semnat de mai mult timp pentru câteva evenimente, la care voi merge să cânt de Anul Nou. Nu sunt însă departe de casă, am ales anul acesta să susțin recitaluri în București. Să mă ajute Dumnezeu să fie bine!”.
Citește și Rețeta tradițională a turtelor „scutecele lui Iisus”. Ai toate ingredientele în bucătăria ta
Elena Merișoreanu a dezvăluit câți bani primește pentru un recital de 45 de minute. „Eu, la o nuntă, pentru un program muzical de 45 de minute, iau 1.000 de euro. Este foarte bine. Am impresar, el stabilește spectacolele, își ia și el partea lui. Sofia Vicoveanca a mers cu mine, în străinătate, iar acolo am luat și câte 1.500 de euro fiecare, oamenii ne-au plătit și drumul. Dar, sunt și cazuri când primim și mai mult. Fiecare ne dă după câți bani are”, a mai spus ea pentru Click.