- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Londra, Paris si Sydney, cele mai elegante orase din lume

30 Apr, 12:21 • Redactia DailyBusiness
Orasele Londra, Paris si Sydney au fost cotate pe primele locuri in topul cele mai elegante orase din lume, in urma unui studiu realizat de Anholy City Brands Index pe un esantion de 18.000 de persoane din 18 tari, citat de revista Forbes.
Londra, Paris si Sydney, cele mai elegante orase din lume

Istoria, multi-culturalismul si bogatia Londrei a clasat acest oras pe primul loc in clasament. Singura parte negativa a capitalei Angliei ar fi lipsa de siguranta si preturile mari, insa aceaste lucruri ajuta intr-un fel imaginea sa.

„Daca ar fi fost prea mare siguranta in Londra, oamenii nu l-ar mai gasi prea interesant, iar daca preturile ar fi fost mici, si-ar pierde din respect”, a declarat Simon Anholt, realizatorul studiului City Brands Index.

Londra este pe primul loc deoarece o treime din populatia lumii, incluzandu-i pe cei din Australia, India si Canada au clasat-o ca fiind capitala financiara, de moda si muzicala din lume. De curand a fost anuntat ca Londra va gazdui Olimpiada din 2012, eveniment ce contribuie la cresterea prestigiului.

Capitala Frantei, Paris, „detine o frumusete pe care alte orase nu o au. Este romantic, elegant, modern, clasic, unde mancarea este foarte buna”, a declarat Philip Kotler, profesor de marketing international in cadrul Univarsitatii Northwestern.

Pe locul 3 in top, Sydney, capitala Australiei, si-a creat o imagine mai sofisticata nu doar prin canguri, ci si prin viata culturala, bucataria diversificata si viata de noapte. Ceea ce a facut orasul Sydney celebru a fost Olimpiada din 2000, organizata aici.

Celelalte locuri, in ordine, au fost ocupate de New York, Roma, Barcelona, Melbourne, Berlin, Amsterdam si Madrid.