Beneficiile cafelei asupra organismului. Mihaela Bilic spune că băutura preferată a românilor ajută digestia, combate durerile de cap și este un remediu excelent pentru insolație.
Cunoscuta nutriționistă spulberă mitul potrivit căruia cafeaua deshidratează și trebuie evitată când afară este cald. Mihaela Bilic dezvăluie care sunt avantajele consumului de cafea.
”Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap. ”Cafeaua deshidratează și trebuie evitată când afară este cald”- un mit care a fost desființat! S-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea. Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:
face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sînge care generează migrene
are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă
menține presiunea arterială și evită hipotensiunea datorată caniculei și deshidratării”, a transmis nutriționista pe pagina de Facebook.
De asemenea, Mihaela Bilic spune că putem consuma până la trei cești de cafea pe zi, fără să ne face griji privind efectele adverse. Nutriționistul mai spune despre cafea că ajută digestia și previne constipația. De asemenea, băutura preferată de români dimineața este un antioxidant puternic, stimulează atenția și memoria și previne degradearea sistemului nervos.
”Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută și digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte de a face mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.
Veștile bune nu se opresc aici: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, mai spune Bilic.