Cum să albești salata de vinete. Bunicile noastre foloseau un ingredient banal pentru a albi vinetele. Pe lângă aspect, acest ingredient mai ofertă preparatului și un gust deosebit.
Pentru a pregăti o salată de vinete ai nevoie doar de vinete, ceapă și ulei. Poți adăuga și puțina sare și piper și este gata. Pentru a oferi o culoare mai deschisă, bunicile noastre aveau un secret. Adăugau treptat, câte puțin oțet alt. Atenție să nu exagerați! Pe lângă faptul că i se schimba culoare, salata avea și un gust deosebit.
Desigur, cui nu-i place oțetul, poate folosi pasta de tahini. Această pastă este, de fapt, o pastă de semințe de susan. Dacă nu sunteți convinși nici de această variantă, puteți folosi sare de lămâie sau chiar puțină zeamă de lămâie, potrivit click.ro.
Toate aceste ingrediente ne ajută să obținem un preparat care să arate bine și care să fie foarte gustos.
Consumate in cantitati normale, vinetele au o multime de beneficii, fiind extrem de bogate in vitamine si minerale esentiale precum: vitaminele B3, B6, C sau K, magneziu, potasiu, cupru, mangan, acid folic, sau triptofan.
S-a demonstrat ca vinetele ajuta la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular si reduc colesterolul din sange. Vinetele contin si acid clorogenic, care este antiviral si impiedica celulele sanatoase sa sufere mutatii si sa devina cancerigene.
Nu in ultimul rand, sucul din vinete este excelent pentru curatarea ficatului si a pancreasului si pentru incetinirea procesului de imbatranire prematura.
Citește și Prăjitura care se face singură. Rețeta pas cu pas a deliciosului desert