- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Sculptura \”The Wall\”: 2,84 mil. $, pret record pentru un artist din Orientul Mijlociu

01 May, 13:22 • Redactia DailyBusiness
Sculptura "The Wall (Oh Persepolis)" realizata de artistul iranian Parviz Tanavoli a fost vanduta la o licitatie organizata de Christie's in Dubai cu 2,84 mil. $ (circa 1,83 mil. euro), informeaza presa internationala.
Sculptura \The Wall\: 2,84 mil. $, pret record pentru un artist din Orientul Mijlociu

Suma cu care a fost achizitionata sculptura reprezinta un record pentru un artist din Orientul Mijlociu.

„The Wall”, o sculptura de aproape 2 metri realizata in bronz si acoperita de hieroglife, a fost atractia licitatiei de arta moderna si contemporana organizata de Christie’s miercuri.

Reprezentantii casei de licitatii de origine londoneza Christie’s au declarat ca au vandut, in cadrul licitatiei din Dubai, obiecte de arta in valoare de 20 milioane de dolari (circa 13 mil. euro), in mare parte creatii ale artistilor de origine araba si iraniana.

„Tchaar-Bagh”, o lucrare caligrafica in ulei si acril realizata de Charles Hossein Zenderoudi a fost vanduta cu 1,6 milioane de dolari (circa 1 mil. euro), de asemenea un record in ce priveste pretul de vanzare al unui tablou de provenienta din Orientul Mijlociu.

Un alt artist iranian, Mohammed Ehsai, a depasit pragul de vanzare de 1 milion de dolari cu lucrarea „He Is Merciful”, care a fost achizitionata cu 1,16 milioane de dolari (circa 750.000 de euro).