- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Vanzarea unui pachet de actiuni ale casei de moda Roberto Cavalli a esuat

09 Jul, 10:40 • Redactia DailyBusiness
Vanzarea unui pachet de actiuni ale casei de moda Roberto Cavalli a esuat, in contextul nesigurantei investitorilor fata de piata produselor de lux, informeaza presa internationala.
Vanzarea unui pachet de actiuni ale casei de moda Roberto Cavalli a esuat

Cavalli a fost evaluata initial la 1,4 miliarde euro, dar bancile internationale au manifestat reticenta cu privire la finantarea unei tranzactii, in conditiile in care datoria creata anul trecut de preluarea casei de moda Valentino trebuie sa fie compensata.

Decizia lui Cavalli nu este un semn bun pentru firmele concurente de produse de lux, Prada si Ferragamo, care vor sa vanda actiuni investitorilor publici, in acest an.

„Nu am ajuns inca la momentul adecvat pentru o vanzare catre un fond inchis de investitii. In acelasi timp, cum am spus de atatea ori, nu avem nevoie sa vindem. Nu voi discuta din nou despre o vanzare inainte de 2009”, a spus Roberto Cavalli, proprietarul companiei cu acelasi nume.

Turbulentele de pe piata creditelor si unele reticente pentru achizitionarea produselor de lux au diminuat interesul fondurilor inchise de investitii pentru casa de moda.

Licitatia a atras initial o serie de cumparatori posibili, printre care fondurile de investitii Blackstone si TPG, interesate de potentialul pe care il are casa de moda pe pietele emergente.