- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Vinuri vandute la licitatie in Hong Kong pentru 1,5 mil. dolari

25 Apr, 11:30 • Redactia DailyBusiness
Prima licitatie de vinuri organizata joi la Hong Kong dupa mai bine de 10 ani a avut vanzari estimate la circa 1,5 milioane de dolari, informeaza presa internationala.
Vinuri vandute la licitatie in Hong Kong pentru 1,5 mil. dolari

Cate o cutie cu vinuri Chateau Petrus din 1990 si 2000 s-au vandut pentru cele mai mari preturi din cadrul licitatiei, organizate de Bonhams, pentru suma de 58.000 de dolari fiecare.

Soiurile de vin care se estima ca sunt cele mai valoroase inainte de licitatie, un Chateau La Mission Haut Brion dublu din 1955 si un Screaming Eagle Cabernet Sauvignon din 1992, nu s-au vandut.

Licitatia organizata de Bonhams este rezultatul deciziei guvernului din Hong Kong de a desfiinta taxa pe vin pentru a pune in aplicare planul de promovare a orasului in calitate de centru asiatic al afacerilor cu vin. Pana acum, cei mai multi colectionari din zona cumparau si depozitau sticle de vin in principal in Londra.

Consumul de vin din Asia a crescut intre 2002 si 2007 cu 60%, la 7,4 miliarde de dolari, in timp ce in aceeasi perioada cererea in SUA a crescut cu un sfert, la 18,5 miliarde de dolari, iar in Europa a scazut usor, de la 61 miliarde de doalri, la 58 miliarde de dolari.