- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Medicul Vlad Ciurea spune care este singurul aliment natural cu care poate fi înlocuit zahărul

16 May, 13:36 • Bruma Loredana
Medicul Vlad Ciurea spune că singurul aliment natural cu care putem înlocui zahărul este mierea de albine. De-a lungul timpului, mai multe studii au arătat că zahărul reprezintă una dintre principalele cauze ale obezității, diebetului de tip 2 și ale bolilor cardiovasculare.
Medicul Vlad Ciurea spune care este singurul aliment natural cu care poate fi înlocuit zahărul

Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă privind consumul de zahăr. Neurochirurgul spune cât de toxic este acest aliment și recomandă oamenilor să-l înlocuiască cu îndulcitori naturali, mai puțin procesați.

„Zahărul rafinat este un toxic pentru organism, este un drog. Nu se mai poate! Afectează în primul rând creierul copiilor. Îi stimulează pentru o oră, două, apoi scad”, a declarat dr. Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink, potrivit cancan.ro. 

Vlad Ciurea: ”Zahărul este toxic pentru organism, un drog”

Medicul ne recomandă să înlocuim zahărul cu mierea de albine. Aceasta este considerată un superaliment, fiind folosită încă din cele mai vechi timpuri și ca remediu natural pentru întărirea sistemului imunitar.

Mierea de albine este bogată în vitamine (precum C și B6), enzime, aminoacizi și antioxidanți precum flavonoidele și polifenolii, care ajută la combaterea stresului oxidativ și reduc inflamația. De asemenea, mierea de albine are efecte antibacteriene și antivirale.

Citește și Cel mai simplu mod de a menține creierul sănătos. Medicul Vlad Ciurea: „Cum se spune în popor”

Un alt beneficiu important al mierii este că eliberează energia într-un mod mai stabil. Spre deosebire de zahărul alb, care determină variații bruște ale nivelului glicemiei, mierea are un indice glicemic mai scăzut, fiind absorbită treptat și asigurând un aport energetic mai echilibrat.

Specialiștii atrag atenția că modul de consum al mierii este esențial pentru a-i păstra proprietățile. Dacă este adăugată în lichide fierbinți, enzimele benefice sunt distruse, iar valoarea nutritivă scade semnificativ.

De exemplu, mierea pusă într-un ceai fierbinte își pierde mare parte din beneficii, devenind similară din punct de vedere nutrițional cu zahărul rafinat.

Pe lângă utilizarea sa ca îndulcitor, mierea este apreciată și pentru efectele sale terapeutice: susține sănătatea digestivă, calmează tusea, ajută la un somn mai odihnitor și este adesea inclusă în rețete de îngrijire a pielii, datorită proprietăților sale hidratante și antimicrobiene.

Citește și La ce oră este indicat să ne trezim. Dr. Vlad Ciurea: „Eu, personal, mă trezesc la această oră”

Urmărește Daily Business pe Google News