- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Adevarul Holding cumpara o retea de distributie din Banat

02 Feb, 11:31 • Redactia DailyBusiness
Adevarul Holding, trust controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, este incepand cu 1 februarie actionarul majoritar al S.C. Mediatim S.R.L., o firma timisoreana de distributie a presei.
Adevarul Holding cumpara o retea de distributie din Banat

Mediatim a raportat in 2007 afaceri de 3 mil. euro si profit de circa 80.000 euro.

Contactati de catre DailyBusiness, oficialii Adevarul nu au comentat referitor la valoarea tranzactiei.

Trustul controlat de Patriciu a achizitionat in Timisoara 29 de chioscuri, precum si 25 de puncte volante de vanzare a ziarelor, parte din reteaua Mediatim, au anuntat oficialii Adevarul.

Adevarul Holding isi largeste reteaua de distributie, adaugand reteaua din Timisoara celor 30 de chioscuri din Bucuresti, respectiv celor 60 de puncte volante din Bucuresti si Cluj.

Aceasta achizitie face parte dintr-o serie de investitii demarata odata cu deschiderea redactiei regionale de Banat, cu sediul la Timisoara.

Implicarea Adevarul Holding in Mediatim „constituie o garantie a faptului ca toate obligatiile existente pana la 31 ianuarie catre parteneri vor fi onorate de actionarii existenti pana la aceasta data”, au mai precizat reprezentantii grupului.

Trustul intentioneaza de asemenea deschiderea de noi puncte de vanzare a presei atat in Timisoara, cat si in judetul Timis.

Adevarul Holding detine in portofoliu ziarul Adevarul, cotidianul gratuit Adevarul de seara, catalogul „Adevarul – 500 miliardari”, tabloidul Click!, revistele Click! pentru femei si Click! pofta buna, publicatiile culturale Dilema Veche si Dilemateca, revista de politica internationala Foreign Policy Romania, si in curand va lansa revista Forbes Romania.

Adevarul Holding este prezent pe piata internationala ca publisher al cotidianului ucrainean Blik din Kiev.

Update 13:12

Adevarul Holding a achizitionat 75% din actiunile Mediatim de la omul de afaceri Zoltan Kovacs, care ramane cu restul de 25% din titluri, potrivit lui Razvan Corneteanu, director general Adevarul Holding, citat de paginademedia.