- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Agentia Euro RSCG a castigat contul global de creatie al Chivas Regal

13 May, 12:36 • Redactia DailyBusiness
Agentia de publicitate Euro RSCG, prezenta si in Romania, a castigat contul global de creatie al brandului de whisky Chivas Regal, care apartine producatorului de bauturi alcoolice Pernod Ricard, informeaza presa internationala.
Agentia Euro RSCG  a castigat contul global de creatie al Chivas Regal

Valoarea contului de creatie nu a fost facuta publica.

Euro RSCG, parte a grupului Havas, a castigat contul Chivas in urma unui pitch la care a participat si agentia TBWA\Worldwide, cea care detinea contul. Agentia va gestiona contul de creatie din birourile din Londra.

Contul global de media planning si buying al Chivas Regal, in valoare de 100 milioane de lire sterline (circa 127 mil. euro), se afla in portofoliul agentiei Aegis Media, care l-a castigat in decembrie 2007.

Agentia TBWA\Worldwide, parte a grupului Omnicom, in portofoliul careia s-a aflat contul de creatie al Chivas, mai gestioneaza in prezent conturile de creatie ale marcilor Pernod precum: Jameson, Martel, Seagram, Chivas Bros Royal Salute si Absolut, care se afla in procesul de achiztie de catre compania Pernod.

Publicitatea creata de Euro RSCG pentru Chivas va fi difuzata predominant in Asia si S.U.A, precum si in Marea Britanie.

Marca de whisky Chivas Regal este disponibila in 200 de tari, iar in 2007 a vandut 4 milioane de cutii a cate 9 litri.

Chivas a fost produs pentru prima oara in 1801 de catre fratii James si John Chivas in Aberdeen, Scotia, si a fost achizitionat de catre compania Pernod Ricard in 2000.

Euro RSCG este parte componenta a Havas, al doilea grup de publicitate din Franta si al saselea din lume, si mai detine, printre altele, diviziile Euro RSCG Worldwide, Media Planning Group (MPG) si Arnold Worldwide.

Grupul este prezent in Romania prin agentiile ADDV/Euro RSCG si MPG.