- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

BBC inchide de la 1 august operatiunile din Romania

26 Jun, 11:10 • Redactia DailyBusiness
BBC World Service isi va inchide, de la 1 august, operatiunile din Romania, dupa 69 de ani de transmisie, din cauza scaderii audientelor cu care se confrunta compania la nivel international, informeaza presa internationala.
BBC inchide de la 1 august operatiunile din Romania

Nigel Chapman, directorul BBC World Service, a laudat operatiunile din Romania, spunand despre acestea ca au fost „un reper de informatie libera si independenta”.

Inchiderea operatiunilor din Romania sunt rezultatul cresterii competitiei de pe piata media romaneasca si nevoii de economii in reteaua internationala a BBC.

Operatiunile din Romania sunt singurele care se inchid pe durata bugetului curent al BBC World Service, care se incheie in aprilie 2011.

Chapman a spus ca marea majoritate a romanilor prefera sa obtina informatii de la posturile TV, iar audienta postului BBC Romania a scazut, ajungand sub 3% in randul populatiei adulte.

„Toata lumea este de acord ca prezenta BBC in Romania a contribuit la construirea unui sistem media liber si deschis”, a mai spus Chapman.

In timpul Razboiului Rece, BBC Romania s-a opus cenzurii dure exercitate de sistemul comunist.

Redactia in limba romana a BBC World Service a inceput transmisia la 15 septembrie 1939. La nivel mondial, postul de radio BBC World Service este prezent in 33 de limbi: albaneza, araba, azera, bengali, birmaneza, engleza pentru Caraibe, cantoneza, franceza pentru Africa, hausa, hindi, indoneziana, kinyarwanda/kirundi, kirkiza, macedoneana, mandarina, nepaleza, pashto, persana, portugheza pentru Brazilia, romana, rusa, sarba, sinhaleza, somaleza, spaniola pentru America latina, swahili, tamila, turca, ucraineana, urdu, uzbeca si vietnameza.

Compania BBC (British Broadcasting Corporation), infiintata in 1922, este principala societate publica de radiodifuziune din Marea Britanie si numara 23.000 de angajati.

BBC detine, in prezent, mai multe divizii, BBC World Television, BBC World Service Radio, BBC Magazines, BBC Digital Media, BBC Home Entertainment si altele.