- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Comisia de cultura a Senatului a aprobat digitalizarea arhivei SRR

26 Feb, 18:07 • Redactia DailyBusiness
Comisia de cultura a Senatului a aprobat marti proiectul de transpunere in format digital a arhivei Radioului public (SRR), care va necesita o investitie in valoare de 1,5 mil. euro.
Comisia de cultura a Senatului a aprobat digitalizarea arhivei SRR

Proiectul de transpunere in format digital a arhivei SRR a fost initiat anul trecut si implica o investitie in valoare de 1,5 milioane de euro. Proiectul va fi finalizat in circa 15 ani, estimeaza Raphael Vieru, seful serviciului de patrimoniu al SRR, relateaza NewsIn.

Maria Toghina, presedintele-director general al SRR, a spus ca intr-o prima etapa, este necesara suma de aproximativ 1,3 milioane de euro, ce urmeaza a fi investita in achizitionarea aparaturii necesare.

Vieru mai spune ca arhiva radio creeaza probleme in ce priveste
stocarea documentelor, acestea fiind in cantitati mari, circa 400.000 de benzi magnetice, peste 70.000 de discuri de vinil, circa 12.000 de casete si 12.000 de discuri de ebonita.

Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) este societatea publica de radio din Romania. Aceasta detine posturile Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania International, Antena Satelor, Radio3Net – Florian Pittis, Radio Bucuresti si alte 11 statii regionale.