- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Cutremur la Microsoft! Doi directori au vândut acțiuni ale companiei de 6 milioane de dolari

12 May, 20:23 • Constantin Cristina
Mare parte din acțiunile Microsoft au fost vândute de directorul de marketing, Chris Capossella, în valoare de 4,4 milioane de dolari în ultima săptămână.
Cutremur la Microsoft! Doi directori au vândut acțiuni ale companiei de 6 milioane de dolari

Chris Capossella, directorul de marketing al Microsoft Corp., a vândut acțiuni ale companiei în valoare de 4,4 milioane de dolari în ultima săptămână, arată datele de pe site-ul US Securities and Exchange Commission (SEC).

Citește și: Microsoft lansează un instrument de AI în securitatea cibernetică: „Security Copilot are doar rolul de a asista experţii, nu de a-i înlocui”

Doi directori de la Microsoft au vândut acțiuni ale companiei de 4,4 milioane de dolari

Capossella lucrează la Microsoft din 1991, iar marți, a vândut 5.000 de titluri la o medie de 308,705 dolari bucata și alte 4.200 la o medie de 312,905 dolari bucata miercuri, obținând un total de 2,85 milioane de dolari.

Pe data de 5 mai, directorul a mai vândut acțiuni de 1,55 miliarde de dolari și de 541.700 dolari în februarie și mai rămâne în posesia a 105.200 de titluri ale corporației.

De asemenea, Judson Althoff, directorul comercial al Microsoft, a vândut la începutul lunii curente, 30 de mii de acțiuni ale corporației pentru 9,2 milioane de dolari.

Microsoft
Microsoft

Cotațiile titlurilor companiei au crescut cu 29,3% de la începutul anului și cu 18,8% în ultimele 12 luni. Acestea au scăzut cu 0,04%, la 310 dolari bucata, în tranzacțiile suplimentare de joi.

Microsoft lansează un instrument de AI în securitatea cibernetică. Numit Security Copilot, noul instrument de AI îi va ajuta pe cei care lucrează în securitate cibernetică să identifice breşele şi să interpreteze vastele cantităţi de date generate zilnic.

Interfaţa noului instrument nu diferă de cea cunoscută de la alţi chatboţi, fiind un simplu câmp în care poate fi introdus text. Pot fi adresate întrebări precum „care sunt toate incidentele de securitate din compania mea”, iar chatbot-ul va face rapid un rezumat.

Security Copilot are acces la cele 65 de trilioane de semnale pe care Microsoft spune că le culege zilnic despre ameninţări şi funcţii specifice securităţii cibernetice şi le foloseşte pentru a ajuta experţii să înţeleagă mai bine cu ce se confruntă.

Există şi o funcţie de automatizare, prin care experţii pot înşira mai multe acţiuni consecutive ce pot apoi fi apelate prin apăsarea unui singur buton. De exemplu, aşa poate fi generată rapid o prezentare PowerPoint, care să sublinieze incidentele şi vectorii unui atac.

Alte articole: Un alt gigant din industria tech anunță reduceri majore de personal! Mii de oameni își pierd locul de muncă de la Microsoft