- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Eugen Terchila este noul new business development director al OMD

12 Jun, 17:19 • Redactia DailyBusiness
Eugen Terchila(foto) este, din iunie, noul new business director al OMD Romania, agentie de media full-service apartinand Omnicom Media Group Romania, informeaza oficialii agentiei.
Eugen Terchila este noul new business development director al OMD

Terchila, care are 15 ani de experienta pe piata de publicitate locala, va avea ca responsabilitati identificarea oportunitatilor de business ale companiei, precum si coordonarea strategica a parte din conturile deja existente in portofoliul OMD.

Acesta vine la OMD dupa ce timp de aproape 5 ani a ocupat functia de director executiv al Bigger Group (fosta Starlink). Anterior a mai lucrat la Media Direction, pe postul de director de strategie si cercetare (2001-2003) si Graffiti BBDO ca si director media adjunct (1997-2001).

Cariera in publicitate si-a inceput-o la Young&Rubicam, unde a fost timp de aproape 3 ani director media, dar are si 2 ani de experienta jurnalistica ca si editor in cadrul Mediafax, agentia de stiri a grupului MediaPro.

Printre clientii pentru care Terchila a lucrat de-a lungul timpului se numara Bancpost, Brenac, Campofrio, Colgate Palmolive, Cosmorom, Cris-Tim, Daewoo, Delta, Galina Blanca, Kraft Jacobs Suchard, Lemarco, LG, Romtelecom, Nova Brasilia, Omniasig, PepsiCo, SCA, Telemobil sau Yves Rocher.

Omnicom Media Group Romania, entitate detinuta 100% de Omnicom Group, are ca actionari agentiile de publicitate DDB Bucharest (cu un pachet de 50%) si TBWA/Merlin Bucharest (50%) si detine doua agentii de media full service: OMD Romania si PHD Romania (in curs de lansare).

Omnicom Media Group (OMG) este Divizia de servicii media a Omnicom Group Inc., lider mondial in industria de marketing si comunicare, avand in portofoliu peste 5.000 de clienti in mai mult de 100 de tari. Omnicom Media Group include retelele internationale de agentii de servicii complete de media OMD, PHD si Prometheus precum si alte companii de servicii specializate de media.