- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Jane Lighting, CEO Five, inlocuita pe post de Dawn Airey, director la ITV

30 Apr, 11:49 • Redactia DailyBusiness
Jane Lighting, CEO-ul postului britanic de televiziune Channel Five, paraseste postul si este inlocuita de Dawn Airey, care de asemenea paraseste functia de managing director din cadrul International Television (ITV) Global Content, informeaza presa internationala.
Jane Lighting, CEO Five, inlocuita pe post de Dawn Airey, director la ITV

Sursele citate de presa internationala arata faptul ca inca de anul trecut au existat speculatii referitoare la viitorul lui Jane Lighting in cadrul televiziunii Channel Five.

Ca reactie la demisia lui Airey, ITV l-a numit pe Lee Bartlett, COO (chief operating officer) al ITV Global Content, in functia de managing director interimar. Bartlett a fost cooptat de catre Airey in echipa ITV in martie, cand acesta ocupa functia de vice-presedinte executiv al diviziei de afaceri externe al Fox Broadcasting din Statele Unite.

Airey si-a facut un nume in televiziune prin lansarea Five, post care difuzeaza seriale precum „Grey’s Anatomy”, „Neighbours” si „Home and Away”, ca director de programe in 1996 si CEO (chief executive officer) intre 2000 si 2003. Aceasta s-a mutat la BSkyB ocupand postul de managing director al Sky Networks.

ITV i-a pus la dispozitie lui Airey – care a intrat in echipa televiziunii in mai anul trecut – un buget de 200 milioane de lire sterline (circa 254 mil. euro) pentru a achizitiona companii de productie de continut avand ca scop dublarea veniturilor diviziei pana la 1,2 miliarde de lire sterline pana in 2012.

ITV este o televizune comerciala din Marea Britanie, infiintata de Autoritatea Independenta pentru Televiziune.

Channel Five este statia britanica a RTL Group, cea mai mare companie de televiziune si radio din Europa.