- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Merrill Lynch incearca sa compenseze pierderi contabile de 6 mld. $

07 Jul, 14:22 • Redactia DailyBusiness
Merrill Lynch, una din cele mai importante companii de management financiar din lume, si-ar putea vinde actiunile detinute la firma BlackRock precum si cele detinute in cadrul Bloomberg LP in incercarea de a compensa o pierdere de 6 miliarde de dolari (circa 3,82 mld. euro) din viitoare restructurari contabile, informeaza presa internationala.
Merrill Lynch incearca sa compenseze pierderi contabile de 6 mld. $

Compania va vinde pachetul de 20% din actiunile Bloomberg, pe care il detine de 20 de ani, propunandu-si sa obtina pana la 6 miliarde de dolari (circa 3,82 mld. euro).

Discutiile dintre Merrill Lynch si Michael Bloomberg (foto), primarul orasului New York si cel care a fondat compania Bloomberg in 1981, pentru vanzarea actiunilor, se afla in stadiul incipient, conform presei internationale.

De asemenea, oficialii Merrill Lynch se vor intalni in cursul acestei saptamani cu directorii de la BlackRock, companie care valoreaza circa 12 miliarde de dolari (circa 7,64 mld. euro), in cadrul careia Merrill detine 49% din actiuni.

Compania nu poate vinde pachetul de actiuni detinut la BlackRock inainte de 2009 fara acordul consiliului director al BlackRock, conditie stipulata in contractul incheiat intre cele doua companii in 2006, cand Merrill a achizitionat actiunile contra 9,8 miliarde de dolari (circa 5,73 mld. euro).