- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Murdoch: Criza din media nu e singura, toata economia mondiala va suferi noi socuri

11 Jul, 13:28 • Redactia DailyBusiness
Magnatul Rupert Murdoch, presedintele News Corporation, a avertizat asupra unui numar semnificativ de "socuri" care vor afecta economia mondiala in urmatoarele 12 luni, si care nu vor putea fi amortizate pana la finele lui 2009, scrie presa internationala.
Murdoch: Criza din media nu e singura, toata economia mondiala va suferi noi socuri

Viziunea pesimista a lui Murdoch vine dupa atentionarile repetate pe care magnatul si le-a asumat de-a lungul acestui an, la adresa deprecierii pe care o va suferi advertisingul clasic, in televiziune si presa scrisa, si care va afecta direct mediul de afaceri.

Intr-un interviu acordat cu ocazia unei intalniri anuale a liderilor din industriile de media si tehnologie, Murdoch a afirmat ca „vor urma destule socuri negative pentru economia din intreaga lume. Vor fi mai multe deprecieri, si companii care-si vor vinde activele”.

Murdoch a mai afirmat ca se asteapta ca pietele europene, unde omul de afaceri detine afaceri ca televiziunile BSkyB, Sky Italia si ziarele britanice The Times si The Sun, sa fie afectate puternic in urmatoarele sase luni.

Valoarea actiunilor News Corp s-au depreciat cu circa 30% de la inceputul lui 2008, insa Murdoch ar putea sa profite de un mediu economic mai slab, in conditiile in care companiile vor cauta sa-si vanda din bunuri.

Murdoch este unul dintre cei mai agresivi cumparatori de companii media, construindu-si imperiul pornind de la doua ziare australiene.

Potrivit presei internationale, o parte din publicul lui Murdoch ii va primi previziunile la adresa mediul economic mondial cu o doza considerabila de cinism, considerand ca in spatele lor s-ar putea ascunde intentiile unor noi achizitii „gigant” in segmentul de media.