- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Murdoch vinde News Outdoor Rusia pentru 1 mld. euro

15 Sep, 10:33 • Redactia DailyBusiness
News Corporation, gigantul media controlat de omul de afaceri Rupert Murdoch, va vinde societatii franceze de advertising outdoor JC Decaux compania de publicitate outdoor News Outdoor Rusia , printr-o tranzactie estimata la circa 1 mld. euro, a scris presa internationala.
Murdoch vinde News Outdoor Rusia pentru 1 mld. euro

Tranzactia va fi acoperita, in parte, de cesiunea unor actiuni ale JC Decaux catre Rupert Murdoch, pentru care compania franceza pregateste o emisiune suplimentara de actiuni, relateaza NewsIn.

Andrei Berezkin, directorul companiei de cercetare Espar-analitik, a declarat ca piata mondiala de publicitate outdoor creste intr-un ritm accelerat, Rusia fiind singura piata discordanta, unde promovarea outdoor inregistreaza o tendinta de scadere.

Valoarea tranzactiei va fi cuprinsa intre 1,3 miliarde si 1,5 miliarde dolari (circa 1 miliard euro), in „actiuni si numerar”, potrivit unui comunicat al JCDecaux.

News Outdoor este prezenta si pe piata din Romania, unde a raportat in 2007 afaceri de 6,95 milioane de euro in 2007, iar pentru 2008 isi propune o crestere de circa 30%, pana la 9,1 milioane de euro.