- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Onorariu-record pentru un guru in management invitat la Bucuresti: peste 200.000 $

12 Dec, 13:50 • Redactia DailyBusiness
Jack Welch, fost director executiv al General Electric, cunoscut ca unul dintre cei mai performanti manageri contemporani si numit "CEO of the Century" de revista Fortune, va sustine o conferinta la Bucuresti, pe 2 iunie 2008, pentru un onorariu record de peste 200.000 $.
Onorariu-record pentru un guru in management invitat la Bucuresti: peste 200.000 $

Welch, 72 de ani, a acceptat sa vina in Romania la invitatia organizatorului de traininguri Qualians, a spus pentru DailyBusiness Octavian Pantis, cel care l-a invitat pe Welch inca din anul 2005 sa vina la Bucuresti, conform informatiilor publicate pe blogul propriu. Octavian Pantis este managing director al TMI Romania, companie specializata in consultanta si servicii de training, iar compania Qualians este condusa de sotia sa, Mihaela Pantis.

Contactata de DailyBusiness, Mihaela Pantis, managing director la Qualians, a afirmat ca bugetul alocat intregului eveniment se ridica la circa 500.000 $, din care mai bine de 200.000 $ acopera doar onorariul speakerului, o treime din aceasta suma fiind deja platita lui Welch.

„Am insistat mult timp ca domnul Welch sa accepte invitatia de a sustine o conferinta si in Romania, dupa negocieri atat cu agentia care il reprezinta cat si cu Welch, personal”, a declarat pentru DailyBusiness Octavian Pantis. „A acceptat oficial si va veni in Bucuresti, anul viitor, pe 2 iunie. Nu pot sa fac public onorariul pe care il va primi, pentru ca exista aceasta clauza in contractul semnat cu dansul, ce pot sa va spun este ca suma va fi cea mai ridicata, comparativ cu alte onorarii primite de alti speakeri internationali de succes care au venit la Bucuresti”, a mai spus Pantis.

Compania care il reprezinta pe Welch si cu care s-a negociat venirea lui in Romania este organizatorul de evenimente IMG, cu sediul in New York.

„Costurile de productie ale evenimentului vor fi acoperite atat prin vanzarea de bilete, cat si prin contributia sponsorilor”, a declarat si Mihaela Pantis. „Nu m-as avanta inca in estimari cu privire la numarul de participanti sau aportul sponsorilor, pentru ca deocamdata nu am stabilit cine ne va sponsoriza. Avem solicitari foarte multe, urmeaza sa ne hotaram”.

Locul unde se va desfasura evenimentul sustinut de Jack Welch in Bucuresti nu a fost stabilit, deocamdata, cu exactitate.

„Nu stim inca precis unde-si va sustine Welch speech-ul, dar cel mai probabil va fi la hotelul Marriott, sau la Palatul Parlamentului”, a afirmat Octavian Pantis.

Ultima functie ocupata de Jack Welch este cea de director executiv al companiei General Electric, pe care a parasit-o in aprilie 2001, pentru a se retrage. Dupa retragerea din afaceri, Welch a continuat sa ofere consultanta unor companii incluse in topul 500 Fortune, si si-a scris memoriile, sub titlul „Jack: Straight from the Gut”, alaturi de o serie de alte lucrari de business.

Printre recunoasterile primite de Welch de-a lungul carierei se numara „CEO of the century” (revista Fortune in 2000), si „Most Admired CEO of the last 20 years” (revista Chief Executive in 2005). Welch are o avere de peste 700 de milioane de dolari.