- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Proprietarul MediaPro pregateste 172 mil$ pentru 2 posturi TV din Bulgaria

29 Jul, 13:52 • Redactia DailyBusiness
Central European Media Enterprises Ltd. (CME), proprietarul MediaPro Romania, a anuntat astazi ca va achizitiona 80% din actiunile a doua posturi de televiziune din Bulgaria: Ring TV (televiziune tematica sportiva) si TV2 (post terestru, cu acoperire nationala), valoarea tranzactiei ridicandu-se la 172 mil $ (109 mil euro).
Proprietarul MediaPro pregateste 172 mil$ pentru 2 posturi TV din Bulgaria

Potrivit oficialilor CME, tranzactia se va finaliza in circa doua saptamani.

Alaturi de achizitiile anuntate, grupul media, al carui director de operatiuni este Adrian Sarbu (seful MediaPro), se afla in negocieri cu un cunoscut antreprenor din media bulgareasca, pentru a oferi expertiza si consultanta in procesul de consolidare a celor doua posturi TV, ce vor fi in curand absorbite de CME.

Dupa incheierea tranzactiei, Top Tone Media Holdings, grupul care detine in prezent Ring TV si TV2, va avea optiunea de a a-si vinde pachetul de 20% din actiunile care ii vor ramane, incepand cu al cincilea an de la incheierea tranzactiei cu CME.

Piata neta a advetisingului pe TV din Bulgaria s-a ridicat la aproximativ 168 mil $ (106 mil euro) in 2007, si este asteptata o crestere a acestui segment de circa 20% in intervalul 2008-2012.

CME este o companie media cu sediul in Bermude, care opereaza in 6 tari din Europa Centrala si de Est: Cehia, Slovacia, Croatia, Slovenia, Romania si Ucraina. In Romania, compania detine, printre altele, posturile de televiziune ProTV, Acasa, Pro Cinema si MTV.