- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Romanii au 70% incredere in mass-media si doar 24% in Parlament

10 Jul, 10:57 • Redactia DailyBusiness
Mass-media se afla in topul increderii acordate de cetatenii romani institutiilor nationale, cu un procent de 70%, in timp ce la polul opus se afla Parlamentul, cu doar 24%, Justitia cu 26% si Politia cu 36%, conform datelor celui mai recent Eurobarometru.
Romanii au 70% incredere in mass-media si doar 24% in Parlament

Eurobarometrul arata ca mass-media – cu 70% pentru TV, 71% pentru radio si 63% pentru presa scrisa – este marele castigator al procesului de reconsolidare institutionala, cu tendinta de revenire la nivelul ridicat din 2006, cand increderea in mijloacele de informare ajungea la 73%, conform NewsIn.

Increderea romanilor in partidele politice este de 18%, comparativ cu 11% in 2007, in Guvern – de 25%, iar in Armata – de 70%.

„Raportarea romanilor la mass-media este mai buna decat in restul UE, iar increderea in Armata este la nivelul mediu din UE. Raportarea la institutiile politice – Guvern, Parlament, partide – este realizata de romani intr-un mod similar cu cel din UE, respectiv cu multa neincredere”, a explicat sociologul Dumitru Sandu, autorul raportului national pentru Romania bazat pe Eurobarometrul din primavara 2008.