- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Rupert Murdoch, depasit de fiul sau in topul personalitatilor media din Marea Britanie

14 Jul, 14:47 • Redactia DailyBusiness
Rupert Murdoch, presedintele News Corporation, a fost depasit pentru prima oara de fiul sau, James, in topul celor mai influente 100 de pesonalitati din media britanica, intocmit anual de "The Guardian", scrie presa internationala.
Rupert Murdoch, depasit de fiul sau in topul personalitatilor media din Marea Britanie

Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, ocupa prima pozitie a clasamentului, considerati cele mai puternice figuri din mass-media britanica datorita „impactului pe care il are Google asupra media”, conform cotidianului britanic „The Guardian”, citat de NewsIn.

James Murdoch, presedintele grupului de televiziune britanic BSkyB si al grupului media News Corporation pentru Asia si Europa, a obtinut locul doi in clasament, in timp ce tatal sau, presedintele News Corporation, s-a clasat pe locul cinci.

„The Guardian” a subliniat ca James l-a devansat pe tatal sau pentru ca „Rupert s-a concentrat mai mult asupra pietei americane, dupa achizitionarea grupului Dow Jones si a Wall Street”, in decembrie 2007.

James Murdoch a fost ales la sfarsitul lui 2007 sa devina presedinte si director general al operatiunilor europene si asiatice ale News Corporation, urmand a fi responsabil de diviziile de radio si televiziune, de publicatii si de internet ale companiei, care include, printre altele, canalul de televiziune Star TV din Hong Kong, cotidianul britanic „The Sun” si SkyItalia.

James Murdoch este vazut ca posibil mostenitor al imperiului de media creat de tatal sau.