- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

SRTv vrea un post generalist regional: TVR Bucuresti

24 Mar, 15:27 • Redactia DailyBusiness
In sedinta de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA) va fi adusa in discutie acordarea licentei Societatatii Romane de Televiziune (SRTv) pentru postul TVR Bucuresti, un post regional care se va axa pe informatii si evenimente in Muntenia si Dobrogea, informeaza oficialii TVR.
SRTv vrea un post generalist regional: TVR Bucuresti

TVR Bucuresti va fi un post generalist, care va transmite productii proprii, difuzate in regim de impartire, in anumite intervale orare, pe TVR 3.

De asemenea, TVR Bucuresti va furniza materiale pentru postul TVR 3.

„TVR Bucuresti exista deja in cadrul televiziunii publice ca un colectiv editorial, cu buget propriu, care asigura partea editoriala pentru programele regionale Autostrada TVR si Jurnalul Regional, dedicate zonelor Muntenia si Dobrogea”, au precizat oficialii TVR.

In baza acestui colectiv se va constitui TVR Bucuresti, dar vor fi realocate resurse umane si tehnice din cadrul Televiziunii Romane.

Solicitarea de infiintare a TVR Bucuresti vine ca raspuns al cererii de informatii pentru aceasta zona a tarii, axate pe informatiile, evenimentele si comunitatile din aceasta zona.

„Televiziunea Romana nu are o statie teritoriala pentru zona de sud a tarii, mai exact Muntenia si Dobrogea, iar noul post TVR Bucuresti ar urma sa acopere 11 judete din aceasta zona a tarii si va face parte dintr-un alt proiect, mai amplu, TVR 3, post regional, pentru care SRTv a primit licenta de difuzare prin satelit, de la CNA, pe 26 februarie 2008”, au mai explicat oficialii TVR.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) este serviciul public de televiziune din Romania si are in componenta posturile TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR International si studiourile teritoriale TVR Timisoara, TVR Cluj, TVR Iasi si TVR Craiova.