- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Walt Disney va renunta la 200 de angajati ai diviziei ABC

30 Jan, 12:35 • Redactia DailyBusiness
Walt Disney Co. are in plan disponibilizarea a 200 de angajati din cadrul diviziei ABC, din cauza scaderii veniturilor din publicitate, informeaza presa internationala, citand surse din cadrul companiei.
Walt Disney va renunta la 200 de angajati ai diviziei ABC

Gigantul media intentioneaza, totodata, sa inghete 200 de posturi care in prezent sunt vacante. Astfel, compania Disney-ABC TV Group va renunta la 5% din personal, care numara in total 7.000 de angajati, conform unor surse din companie neconfirmate oficial.

Saptamana trecuta, oficialii companiei au spus ca au in plan fuzionarea delor doua divizii ABC, ABC Entertainment si ABC Studios, intr-o singura companie.

„Dupa mai multe luni in care am luat decizii dificile pentru a ne putea adapta unei economii slabite, suntem pusi in situatia de a elimina slujbe in cateva din diviziile companiei”, a spus Anne Sweeney, co-presedinte al Disney-Media Networks si presedinte al Disney-ABC Television, intr-un memo trimis angajatilor si obtinut de Reuters.

ESPN, canalul TV cu profil sportiv detinut de Disney, are in plan disponibilizarea a 200 de angajati din cei 5.700 la nivel global. Anuntul a fost facut miercuri de catre George Bodenheimer, presedintele ESPN si ABC Sports.

Din septembrie 2008, compania Disney a angajat circa 150.000 de persoane.