- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

WPP: 1 mld. lire sterline, oferta de preluare ostila a TNS

09 Jul, 11:04 • Redactia DailyBusiness
Grupul de comunicare WPP a inaintat o oferta de cumparare ostila a companiei de cercetare de piata TNS, in valoare de 1,08 mld. lire sterline (1,2 mld. euro), iar rivalul GfK pregateste o contraoferta, scrie miercuri presa internationala.
WPP: 1 mld. lire sterline, oferta de preluare ostila a TNS

Actiunea celor de la WPP lasa actionarilor TNS un ragaz de 10 zile pentru se hotari sa voteze impotriva fuziunii cu rivalul de pe piata germana de cercetare, decizia urmand sa fie luata pe 18 iulie.

Potrivit publicatiei Financial Times, compania germana de cercetare de piata GfK ar pregati o contraoferta, in eventualitatea in care cei de la WPP vor incepe preluarea ostila a TNS. Oficialii GfK nu au confirmat, deocamdata, aceasta posibilitate.

WPP va oferi o suma totala de 1,08 miliarde de lire sterline pentru actiunile TNS listate la bursa. Martin Sorrell, CEO-ul WPP, a afirmat ca grupul de comunicare s-a vazut obligat sa recurga la o preluare ostila, dupa 3 luni de discutii cu actionarii TNS, fara nici un deznodamant. TNS a refuzat, pana in prezent, 3 oferte de preluare din partea WPP.