- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

China a depasit SUA ca numar de conexiuni la Internet

23 Apr, 13:53 • Redactia DailyBusiness
China, statul deja lider mondial pe segmentul de utilizatori de terminale mobile, a depasit SUA si ca numar de conexiuni la Internet, atingand la finele lunii februarie un numar de 221 milioane de conexiuni, a scris USAToday.com.
China a depasit SUA ca numar de conexiuni la Internet

SUA, tara care a fondat si a administrat primele retele de computere, inregistra la finele lui 2007 un numar de 213 milioane conexiuni la Internet, conform Nielsen/NetRatings.

Statisticile din China au fost realizate si anuntate de compania de cercetare BDA China, urmand a fi anuntate si confirmate de guvernul statului cel mai probabil la jumatatea anului.

Ponderea utilizatorilor de Internet ramane inca dominanta in SUA, unde la finele anului trecut, 71% dintre utilizatori erau conectati la Internet, spre deosebire de 17% in China. Populatia Chinei este insa de 1,3 miliarde locuitori, in timp ce SUA are o populatie de circa 304 milioane locuitori.

Rata de crestere a conexiunilor la Internet este mai mare in China, sustine Duncan Clark, presedintele companiei de analiza BDA. Acesta a precizat ca mare parte din aceasta crestere se datoreaza cresterii economice a statului, precum si a preturilor in scadere pentru servicii de Internet.

„Guvernul sprijina companii furnizoare de servicii de Internet precum China Netcom, care ofera in prezent broadband la 10 $/luna”, a declarat Clark.