- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

eBay va implementa propria platforma de marketing prin afiliere

18 Mar, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Site-ul de licitatii online eBay a anuntat luni ca va implementa propria platforma de marketing prin afiliere, pentru a incuraja site-urile web sa directioneze trafic catre ebay.com, reducand astfel dependenta fata de reteaua ValueClick, a scris presa internationala.
eBay va implementa propria platforma de marketing prin afiliere

Oficiali ai eBay au declarat ca programul de afiliere propriu nu va mai folosi platforma Commision Junction a firmei ValueClick.

Programul de afiliere se va desfasura avand ca suport platforma eBay Partner, creata de catre site-ul de licitatii online, mentioneaza sursa citata.

Actiunile ValueClick au scazut cu 7,3%, pana la 16,2 dolari, pe bursa Nasdaq, dupa anuntul eBay. Actiunile eBay au scazut cu 1,8%, pana la nivelul de 25,77.

EBay’s Tradera AB, ProStores Inc, Reseller Marketplace, Media Marketplace si eBay Stores vor folosi in continuare serviciile Commmision Junction pentru a aduce trafic catre propriile site-uri.

Site-urile afiliate eBay care folosesc alte platforme de marketing prin afiliere nu vor fi afectate de decizia serviciului de licitatii.

Schimbarea va intra in vigoare pe data de 1 aprilie, termenul limita pentru site-urile afiliate afectate de schimbari fiind 1 mai.

Din 2001, eBay a permis site-urilor afiliate si publisherilor web sa fie platiti pentru traficul pe care il aduc pe site-ul de licitatii online.

Programul de afiliere eBay are aproximativ 10.000 de membri, la nivel global.

Pentru intreg anul 2008, compania cu sediul in San Jose estimeaza venituri de 8,5 – 8,75 mld.$, in crestere cu circa 12% fata de 2007, dar sub estimarile analistilor care asteapta o crestere de 18%, pana la 9,02 mld. $.

Compania de licitatii a realizat in trimestrul patru o crestere a afacerilor cu 53% fata de perioada similara a lui 2006. eBay a realizat un profit net de 531 mil. $ si venituri nete de 2,18 mld.$, mai mult decat estimarile care erau de 2,14 mld.$.