- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

eMag.ro: Vara cresc vanzarile de camere foto, smartphone-uri si GPS-uri

29 Jul, 15:19 • Redactia DailyBusiness
Perioada concediilor a influentat pozitiv vanzarile inregistrate de magazinul online eMag.ro pe anumite segmente. Compania a raportat in lunile de vara cresteri pe segmentele de camere foto si video, smartphone-uri, navigatoare GPS, produse de ingrijire personala si aparate de aer conditionat, comparat cu lunile martie si aprilie.
eMag.ro: Vara cresc vanzarile de camere foto, smartphone-uri si GPS-uri

In primele doua luni ale verii, numarul camerelor foto-video comandate de pe portalul eMag s-a dublat fata de aprilie sau martie.

In crestere este si cererea de camere de filmat care inregistreaza pe hard disk sau numai pe cardul de memorie, influentata simultan si de scaderea preturilor.

„Aceste noi tehnologii sunt acum la preturile de anul trecut ale camerelor de filmat miniDV sau miniDVD (care inregistreaza pe caseta DV, respectiv disk mini DVD)”, a afirmat Catalin Gligan, manager marketing de produs al eMag.ro.

Numarul de comenzi de smartphone-uri a crescut cu 100% fata de nivelul inregistrat la inceputul anului. Cele mai multe cereri inregistrate sunt pentru modelele de smartphone-uri care se incadreaza in categoria de pret 1.100-1.700 lei.

„Majoritatea celor care renunta la un simplu telefon o fac pentru integrararea in smartphone-uri ale functiilor de acces wireless la Internet si modul de navigatie GPS, incorporat concomitent cu utilizarea unor ecrane mari cu touch-control. Cei care inca asteapta iPhone-ul pe canal oficial de vanzare au acum cateva optiuni demne de luat in seama – de pilda, noul HTC Diamond ofera multe din functiile apreciate la iPhone”, a spus Gligan.

In aceasta perioada s-a triplat numarul de comenzi de navigatoare GPS. 80% din clientii care comanda GPS-uri in aceasta perioada prefera sistemele de navigatie care au interfata foarte intuitiva si functii multimedia extinse (redare fisiere video, audio, foto), care includ prin software-ul de navigatie, suport grafic 3D, conform reprezentantilor companiei.

De asemenea, cei care achizitioneaza GPS-uri se orienteaza in marea majoritate (75% dintre clienti) catre modelele prevazute cu harti de navigatie pentru intreaga Europa. Restul de 25% prefera modelele care ofera suport pentru Europa de Est (20%) si cele cu suport exclusiv pentru Romania (5%).

Vanzarile de aparate de aer conditionat realizate in perioada mai-septembrie reprezinta 80% din vanzarile anuale pe acest segment ale eMag.

„Incep sa cresca vanzarile aparatelor de aer conditionat care folosesc tehnologia ‘Inverter’. Principalul avantaj al acestora rezida in economia de energie. Costul de achizitie, mai mare cu 40-60%, este rapid amortizat in factura de energie electrica, consumul fiind mai mic cu 40%”, a precizat Catalin Gligan.

Sesonul estival a dus o triplare a comenzilor de produse de ingrijire personala din oferta eMag.ro. Cele mai des vandute sunt epilatoarele, aparatele cosmetice si cele pentru ingrijirea si intretinerea parului.

eMag.ro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 76,7 milioane de euro, de doua ori mai mult decat in 2006, cand compania a raportat afaceri de 35 de milioane de euro. Pentru acest an, compania are ca obiectiv o cifra de afaceri de 140-150 de milioane de euro.

Principalii concurenti ai eMag.ro sunt retailerii Altex, Flamingo sau K Tech.