- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google anunta un prototip de cautare a imaginilor digitale in functie de continut

29 Apr, 12:45 • Redactia DailyBusiness
Google a facut un prim pas catre recunoasterea continutului imaginilor de pe Internet, in incercarea companiei de a introduce un motor de cautare care sa poata identifica obiectele din fotografii si sa genereze rezultate mai relevante, bazate strict pe acestea.
Google anunta un prototip de cautare a imaginilor digitale in functie de continut

In prezent, motoarele de cautare nu pot descifra continutul fotografiilor sau obiecte pe care mintea umana le poate recunoaste instantaneu. Clasarea si gasirea de fotografii se realizeaza in prezent pe baza titlurilor imaginilor, textelor alternative asociate cu acestea sau pe baza analizarii textelor aferente fotografiilor, a scris NewYorkTimes.

Noul software prototip prezentat recent de Google, VisualRank, ar putea fi folosit in viitor similar cu PageRank, pentru a clasa in ordine fotografiile in functie de mai multi factori. PageRank ajuta sa determine valoarea unui site, pe baza continutului acestuia. Cu cat PageRank-ul unei pagini de Internet este mai mare, cu atat pagina respectiva va fi afisata in rezultatele afisate de motorul de cautare mai sus.

Pentru a dezvolta VisualRank, cercetatorii Google s-au axat pe un numar de 2.000 de produse cautate in mod frecvent pe Internet, cum ar fi iPod, Xbox sau Zune.