- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google: Lumea ar fi mai buna daca Yahoo ar ramane independenta

11 Jul, 17:14 • Redactia DailyBusiness
Eric Schmidt, director executiv la Google, considera ca lumea ar fi mai buna daca Yahoo ar ramane independenta, in contextul dezbaterii cu privire la preluarea companiei de catre Microsoft, scrie Financial Times.
Google: Lumea ar fi mai buna daca Yahoo ar ramane independenta

„Yahoo independenta ar insemna o competitie mai puternica in domeniul cautarii pe web si mai multa competitie pe pietele de publicitate pe care Yahoo este lider”, a spus Schmidt.

„In momentul in care am aflat de oferta Microsoft am spus ca e daunatoare pentru competitie. Este usor de inteles, uitati-va doar la trecutul lor”, a adaugat seful Google, facand referire la acuzatiile de nerespectare a regulilor competivitatii inregistrate in trecut impotriva Microsoft.

Afirmatia lui Schmidt vine ca o gura de oxigen pentru Yahooo, care trece printr-o adevarata criza interna declansata de oferta de preluare a Mcrosoft – actionarul Carl Icahn, incearca sa inlature conducerea, iar Microsoft ameninta ca nu va mai face nicio oferta pana cand Yahoo nu va avea avea alti sefi, comenteaza FT.

Yahoo pare a fi gasit un puternic aliat in Google, cu care a semnat, luna trecuta, un contract de cautare care i-ar putea aduce grupului un profit de 550 mil. euro (850mil. $), anual.

Microsoft a facut o oferta de preluare a Yahoo cu 33 de dolari pe actiune la inceputul lui mai anul acesta, oferta respinsa, insa, de Jerry Yang, directorul executiv a companiei, pe motiv ca pretul era prea mic.

Vineri, actiunile Yahoo valorau circa 23 de dolari.