- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google pregateste un software de monitorizare a consumului electric la domiciliu

10 Feb, 16:26 • Redactia DailyBusiness
Google testeaza un software care va permite clientilor sa primeasca informatii detaliate despre cantitatea de curent electric pe care o folosesc acasa, lucru care ar putea ajuta la reducerea consumului cu pana la 15%, a anuntat compania americana.
Google pregateste un software de monitorizare a consumului electric la domiciliu

Software-ul, Google PowerMeter, se integreaza in platforma iGoogle, unde utilizatorii pot crea o pagina personalizata cu aplicatii web. PowerMeter este creat pentru a afisa imagini in timp real despre aparatele ce consuma curent electric, a scris PCWorld.

PowerMeter-ul, in prototip in prezent, va prelua informatii de la asa-numitele „contoare inteligente” („smart meters” in original – n.r.) si alte echipamente de management al curentului electric. Graficele afisate pot fi comparate cu cele din ziua precedenta sau chiar la nivel istoric.

In prezent, la nivel global, sunt active peste 40 milioane de astfel de „contoare inteligente”, numarul lor urmand sa atinga 100 de milioane in urmatorii ani, conform Google.

Deocamdata, Google permite propriilor angajati sa testeze sistemul.

„Intr-o dimineata am observat prin intermediul programului ca nivelul de curent electric consumat in casa mea era mai mare decat normal”, conform unui manager de program al Google. „Am intrat in bucatarie si am vazut ca toaster-ul a mers toata noaptea – butonul se blocase in pozitia ‘pornit'”, a mai spus oficialul Google.