- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google: Sistemul de operare Android va invinge iPhone-urile

18 Mar, 10:01 • Redactia DailyBusiness
Oficiali ai Google sunt de parere ca telefoanele ce vor rula sistemul de operare propriu Android vor reusi sa depaseasca ca vanzari si sa eclipseze chiar telefonul iPhone creat de Apple.
Google: Sistemul de operare Android va invinge iPhone-urile

Rich Miner, manager al platformei mobile al Google, este de parere ca telefoanele mobile ce vor avea ca baza sistemul de operare Android vor fi „mai flexibile decat asa-zisul ‘open system’ al iPhone-urilor, care, de fapt, nu permit inca realizarea de prea multe aplicatii”.

Miner a declarat ca primele telefoane Android vor fi lansate in a doua jumatate a anului.

„Am vazut deja companii si persoane care creeaza programe si aplicatii pentru telefoanele ce vor avea sistem de operare Android. Din ce am observat, acesta permite o mult mai mare flexibilitate de creatie decat in cazul iPhone-ului”, a declarat luni directorul general al platformei mobile Google.

Conform acestuia, accesoriile si softurile necesare crearii de programe si aplicatii pentru sistemul de operare Android au fost puse pe Internet in luna noiembrie 2007, pana in prezent fiind copiat de peste 750.000 de ori.

„Apple a lansat iPhone-ul pe piata cu un numar destul de mare de noutati. Dar sunt foarte multe aplicatii care nu pot fi create pe terminalul Apple. De exemplu, o anumita aplicatie nu poate rula in background in timp ce utilizatorii acceseaza o alta aplicatie. O serie de limbaje nu sunt de asemenea suportate de iPhone. Sunt diverse restrictii”, a declarat Miner.

„Android este o platforma completa, deschisa, nu doar un sistem de operare pentru telefoane mobile. De aceea exista si un kit de dezvoltare care este accesibil”, a continuat Miner.