- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Mark Zuckerberg, „la cuțite” cu Elon Musk. Șeful Facebook lansează o nouă aplicație care să rivalizeze cu Twitter

04 Jul, 20:41 • Stefan Simion
Mark Zuckerberg e gata pentru o nouă mutare de business amenințătoare pentru Elon Musk, patronul Twitter. Înainte de a urca în ring, șeful Meta lansează o nouă platformă.
Mark Zuckerberg, „la cuțite cu Elon Musk. Șeful Facebook lansează o nouă aplicație care să rivalizeze cu Twitter

Mark Zuckerberg, programatorul care deține, printre altele, Facebook și Instagram, lansează o nouă platformă, Threads. Controversatul afacerist își dorește să „rupă” din popularitatea Twitter.

Aplicația Threads a fost lansată deja pe iOS App Store, în SUA.

Twitter are deja concurență, platforme precum Spill, Bluesky și Post. Totuși, spre deosebire de acestea, Threads promite un mare avantaj. Spre deosebire de alte platforme unde utilizatorii trebuie să construiască o comunitate de la zero, Threads permite utilizatorilor să-și transfere fără bătăi de cap lista de urmăritori și pe cei care îi urmăresc de pe Instagram. Această caracteristică asigură că utilizatorii își păstrează comunitățile pre-stabilite chiar de la început.

Potrivit descrierii din AppStore, Threads este conceput ca o platformă unde comunitățile se unesc pentru a discuta o gamă largă de subiecte, de la interesele zilnice la trendurile de mâine. Utilizatorii pot interacționa cu postările prin aprecieri, comentarii, repostări și distribuiri.

Mai mult, aplicația le permite utilizatorilor să-și specifice publicul preferat pentru răspunsurile la postări – fie toată lumea, oamenii pe care îi urmăresc sau doar cei menționați în postare.

Threads este o aplicație „soră” cu Instagramul.

Acuzații grave la adresa lui Mark Zuckerberg, șeful de la Instagram, Facebook și Threads

Profilerul H. D. Hartmann susține că Instagram și Facebook sunt două aplicații utilizate de marile rețele de corupere a copiilor, supuși la abuzuri greu de descris.

Concret, Mark Zuckerberg este acuzat de către Hartmann că facilitează accesul traficanților de copii la victime, prin intermediul platformelor sale.

„4% din energia folosită de Instagram era folosită de această rețea (n.r. – pentru așa ceva). Milioane de conturi! E piramidală rețeaua, o cunosc foarte bine, e transmisă din tată-n fiu”, a declarat profilerul, în emisiunea lui Marius Tucă, de la Gândul, citată de România TV.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult