- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Noul iPhone 3G deschide accesul catre business-ul jocurilor pentru Apple

11 Jul, 18:25 • Redactia DailyBusiness
Noul iPhone 3G si magazinul virtual App Store ar putea sa reuseasca sa introduca Apple, companie recunoscuta pentru inovativitatea tehnologica, in alta industrie profitabila, cea a jocurilor, comenteaza Reuters.
Noul iPhone 3G deschide accesul catre business-ul jocurilor pentru Apple

App Store va permite utilizatorilor sa cumpere si sa descarce jocuri pentru iPhone, va furniza trailere, cronici ale altor utilizatori si chiar demo-uri gratuite. Clientii pot gasi aici, deja, 175 de jocuri.

Neil Young, presedinte al departamentului de jocuri pentru iPhone de la Apple, spune ca in 60% din cazuri device-ul nu este folosit pentru apeluri ci pentru alte optiuni.

„Asta demonstreaza ca nu mai e doar un telefon. Este un instrument de navigare pe internet, un media player, o camera foto si video, dar si o consola. Intamplator, cu acest echipament complex se pot face si apeluri telefonice”, a adaugat acesta.

Young a parasit functia de sef al studioului din Los Angeles al Electronic Arts, unde colabora cu oameni ca Steven Spielberg pe proiecte de jocuri precum „Boom Blox”, pentru a se dedica crearii de jocuri originale pentru iPhone.

„Ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca jocurile folosesc inclusiv optiunile media, camera si GPS-ul device-ului. Datorita acestor tehnologii putem construi jocuri si senzatii pe care nimeni nu le-a mai experimentat pana acum”, considera creatorul jocurilor pentru iPhone.

EA Mobile are pregatite pentru acest telefon trei jocuri – Tetris, EA Sudoku si Scrabble.

De asemenea, publisherul numarul doi in lume de jocuri pentru iPod-uri, Gameloft, a lucrat indeaproape cu Apple pentru crearea jocurilor ce folosesc optiunea 3G a telefonului si a semnat deja sase titluri: „Block Breaker Deluxe,” „Brain Challenge,” „Platinum Sudoku,” „Platinum Solitaire,” „Diamond Twister” si „Chess & Backgammon.”, care fac uz de ecranul sensibil la atingere.

Device-ul a fost lansat in Statele Unite pe 29 iunie 2007, si urma sa fie lansat in Austria, Portugalia si Elvetia pe 11 iulie si in Franta pe 17 iulie. Pana in prezent, s-au comercializat 6 milioane de terminale iPhone, reprezentantii Apple declarand ca anul acesta telefonul va ajunge oficial in 70 de tari, printre care si Kenya sau Botswana.