- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

PluggedIn Media lanseaza un portal video orientat spre continut profesionist

16 Apr, 14:53 • Redactia DailyBusiness
PluggedIn Media a lansat miercuri un portal cu continut video, dupa ce compania a incheiat contracte cu cele mai mari trei case de discuri din lume, oferind utilizatorilor clipuri la rezolutie similara cu cea a DVD-urilor.
PluggedIn Media lanseaza un portal video orientat spre continut profesionist

Pe langa vizionarea videoclipurilor, pe portalul PluggedIn.com sunt disponibile link-uri catre magazine online de unde se pot cumpara produse ce au legatura cu formatia vizualizata, sunt scrise informatii despre artisti sau se pot cumpara bilete pentru concerte.

Strategia abordata de PluggedIn Media este diferita de cea a altor companii precum YouTube sau MySpace, care lasa utilizatorii sa incarce videoclipuri proprii pe acele portaluri.

In ciuda numarului foarte mare de videoclipuri incarcate de utilizatori pe YouTube, Jeffrey Somers, directorul executiv al PluggedIn este de parere ca „videoclipurile realizate de profesionisti sunt accesate cel mai des de utilizatori. Pe langa aceasta, advertiserii cauta spatii publicitare pe portaluri unde continutul si calitatea videoclipurilor este garantata si superioara”.

Compania, cu sediul in Santa Monica, California, se va axa initial pe introducerea de videoclipuri muzicale, dar are in plan ca pe viitor sa introduca si alte servicii, precum jocuri.

Majoritatea clipurilor care sunt in prezent incarcate pe PluggedIn.com pot fi vizualizate doar in SUA sau Canada, unele dintre ele putand fi insa rulate si de pe teritoriul Europei. In prezent, pe portal sunt peste 10.000 de videoclipuri licentiate de la Vivendi, EMI si Sony BMG Music Entertainment.

Aceste trei companii vor primi o parte din incasarile portalului PluggedIn.com care vor proveni in majoritate din publicitate pe site.

Oficialii PluggedIn Media au declarat ca lucreaza in prezent la crearea si incarcarea a peste 1 mil. de pagini care sa acopere o arie cat mai larga de profile ale cantaretilor si artistilor ale caror videoclipuri vor fi incarcate, constant, pe portal. Continutul va fi preluat de pe site-urile oficiale ale artistilor, Wikipedia, blog-uri si alte surse.