- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Profitul Yahoo, in scadere cu 19% in T2

23 Jul, 11:12 • Redactia DailyBusiness
Profitul Yahoo a scazut cu 19% la 131 milioane de dolari (circa 82 milioane de euro) in al doilea trimestru al anului acesta, fata de perioada similara a lui 2007, ca urmare a situatiei neclare a economiei americane si turbulentelor din cadrul companiei, conform declaratiilor oficialilor Yahoo citate de Reuters.
Profitul Yahoo, in scadere cu 19% in T2

In perioada aprilie-iunie 2007, Yahoo raportase un profit de 161 milioane de dolari (101 milioane de euro).

Pe de alta parte, venitul Yahoo a crescut cu 8% pana la 1,35 miliarde de dolari (850 milioane de euro) in perioada aprilie-iunie fata de perioada similara a lui 2007, sub nivelul de 1,37 miliarde de dolari (862 milioane de euro) asteptat de analisti .

In ciuda unei economii americane slabite si a conflictelor din cadrul boardului de conducere al companiei generate de oferta repetata de preluare a Microsoft, oficialii Yahoo au declarat ca nu vor modifica asteptarile financiare pentru 2008.

Yahoo estimeaza un venit de 7,35 miliarde de dolari (4,62 miliarde de euro) pentru acest an.

„Suntem relativ multumiti de rezultetele trimestriale, avand in vedere atat evenimentele din cadrul companiei cat si situatia economica actuala”, a spus Blake Jorgensen, director financial al Yahoo.

Carl Ichan, unul dintre cei mai importanti actionari ai Yahoo si miliardar in dolari, a inceput in luna mai o disputa cu board-ul companiei, scopul final fiind inlocuirea conducerii companiei si redeschiderea negocierilor de preluare cu Microsoft.

Saptamana aceasta, Carl Icahn a fost numit in board-ul de conducere, punand punct astfel disputei dintre acesta si Yahoo cu putin inainte de intalnirea anuala a actionarilor ce va avea loc pe 1 august.