- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Twitter face reduceri de costuri

14 Aug, 16:31 • Redactia DailyBusiness
Incepand de miercuri, site-ul de relationare si micro-blogging Twitter nu mai trimite SMS-uri de informare catre utilizatorii din Marea Britanie, din cauza costurilor ridicate, au anuntat dezvoltatorii site-ului pe blogul companiei.
Twitter face reduceri de costuri

Totusi, utilizatorii din SUA, Canada si India vor primi in continuare SMS-uri de la Twitter.

Utilizatorii Twitter, un serviciu online lansat in 2006, au un profil propriu pe care pot sa posteze ultimele evenimente din viata lor sau „update-uri”. De asemenea, utilizatorii pot lega prietenii sau doar vizualiza mesajele altora, dar au si optiunea de a primi mesajele transmise de alti membri Twitter prin SMS sau RSS.

„Preferam sa stabilim cu operatorii de telefonie mobila din fiecare tara niste intelegeri prin care sa reducem preturile, decat sa transferam catre utilizatorii nostri plata mesajelor”, au afirmat reprezentantii Twitter.

In majoritatea zonelor din lume, utilizatorii Twitter platesc pentru fiecare mesaj de updatare pe care il trimit, insa costurile implicate de retrimiterea acestuia catre abonatii sai, care il urmaresc pe Twitter, sunt suportate de catre companie.

Reprezentantii Twitter au reusit sa stabileasca intelegeri doar cu operatorii mobili din SUA, Canada si India. Aceste intelegeri permit netaxarea retrimiterii mesajelor catre membrii retelei din care face parte fiecare utilizator si determina, astfel, reducerea substantiala a costurilor suportate de Twitter.

Avand in vedere ca in Marea Britanie nu au putut obtine astfel de beneficii, reprezentantii companiei au preferat inchiderea sistemului de SMS-uri.

Twitter a anuntat continuarea negocierilor cu operatorii din mai multe tari din Europa, Asia, China si Australia pentru a ajunge la o intelegere care sa permita crearea unor numere de telefon locale si trimiterea si primirea de SMS-uri la costuri avantajoase.