- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Utilizatorii YouTube protesteaza impotriva Viacom prin videoclipuri agresive

08 Jul, 12:47 • Redactia DailyBusiness
Mai multe zeci de mii de utilizatori ai portalului video YouTube au pornit proteste pe site impotriva Viacom, ca urmare a unei decizii a unui tribunal din SUA care a hotarat ca YouTube trebuie sa divulge lista utilizatorilor si a clipurilor vizualizate de ei, a scris InformationWeek.
Utilizatorii YouTube protesteaza impotriva Viacom prin videoclipuri agresive

Compania Google a fost obligata de o instanta din SUA sa divulge lista completa cu toate videoclipurile vizualizate de toti utilizatorii YouTube, acest lucru fiind necesar in litigiul cu Viacom ce are ca subiect incalcarea dreptului la copyright de catre portalul video, sustin oficialii Viacom.

Comunitatea YouTube considera insa miscarea Viacom ca fiind una care ii priveaza de dreptul la intimitate, pornind astfel ceea ce presa internationala considera ca este „un boicot” impotriva Viacom.

Astfel, numarul de clipuri ce rezulta la cautarea numelui Viacom pe portalul YouTube a crescut cu 28,5% in ultimele zile, echivalentul a peste 800 de clipuri, doar luni fiind incarcate 341 de noi clipuri carora le este asociat numele Viacom. Majoritatea acestora sunt critici, unele violente, impotriva conglomeratului media american.

Printre titlurile noilor videoclipuri se numara „Viacom is a Copyright Bully”, „Viacom VS You = Boycott” sau „Screw You, Viacom”. Unele dintre aceste videoclipuri atrasesera luni zeci de mii sau chiar sute de mii de vizite. Printre comentariile puse in subsidiarul clipurilor se numara si o petitie, prin care utilizatorii site-ului de video sharing someaza judecatorul ce a dat hotararea sa reconsidere decizia de a da companiei Viacom adresele IP si user name-urile utilizatorilor YouTube.

Un purtator de cuvant al Viacom a refuzat sa comenteze mesajul acestor clipuri insa compania a incarcat pe portalul corporatiei un anunt prin care utilizatorii YouTube sunt reasigurati ca datele acestora vor ramane confidentiale.

„Viacom va respecta intru totul decizia judecatoreasca si va depune toate eforturile pentru a pastra dreptul la confidentialitate al fiecarui utilizator YouTube”, arata o parte a mesajului Viacom plasat pe site-ul propriu.