- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Whatsapp va avea o funcţie nouă. Schimbarea e controversată, ce trebuie să ştie utilizatorii VIDEO

16 May, 14:10 • Cornel Ghimeșan
WhatsApp a anunțat că va lansa o nouă funcție a aplicației. Este vorba despre "Chat Lock", un instrument ce o să ofere utilizatorilor o mai mare protecție asupra conversațiilor private. Mai exact, cei care utilizează aplicația o să aibă posibilitatea de a bloca un chat și de a îl scoate din căsuța de primire.
Whatsapp va avea o funcţie nouă. Schimbarea e controversată, ce trebuie să ştie utilizatorii VIDEO

Whatsapp va avea o funcţie nouă. Mark Zuckerberg a anunțat prin intermediul Canalului Meta oficial o nouă funcție care permite utilizatorilor să-și blocheze conversațiile într-un dosar protejat de pe WhatsApp.

Chat-ul blocat va putea fi accesat de către utilizator doar printr-o parolă sau un element biometric. Mai mult, după ce funcția „Chat Lock” este activată, mesajele noi ce o să intre în conversația blocată o să fie automat ascunse și din notificări. De asemenea, WhatsApp a anunțat că va dezvolta noi funcții pentru „Chat Lock”, inclusiv blocarea pentru dispozitivele însoțitoare și crearea unei parole personalizate și pentru astfel de gadgeturi.

Citeşte şi: Halucinant! Președintele Turciei duce o viață de sultan. Erdogan are cel mai scump palat din lume și plătește lunar facturi de peste 1 milion de dolari

Whatsapp va avea o funcţie nouă, ce trebuie să ştii

Astfel, pentru a bloca o conversație deschideți setările chatului și ar trebui să vedeți o opțiune numită „Blocare chat” în cazul în care funcția este disponibilă deja pe smartphone-ul pe care îl dețineți. Cu această funcție, chat-urile blocate vor apărea în secțiunea „Chat-uri blocate2 și pot fi deschise, așa cum menționam și anterior, numai folosind codul de acces, amprenta digitală sau autentificarea Face ID. De asemenea, pentru un plus de confidențialitate, conținutul media partajat în chat-urile blocate nu este salvat automat în galeria telefonului.

„Noile chat-uri blocate din WhatsApp vă fac conversațiile mai private. Acestea sunt ascunse într-un dosar protejat prin parolă, iar notificările nu vor arăta expeditorul sau conținutul mesajului”, a fost anunţul făcut de Mark Zuckerberg.

Citeşte şi: Raport îngrijorător: Administrația Joe Biden exportă cele mai multe arme regimurilor totalitare, cu care susține că este într-o continuă „bătălie”

În luna martie, WhatsApp anunța că alte două noi opțiuni o să fie activate în curând, care să îi ajute pe cei care folosesc aplicația să gestioneze mai bine activitatea pe care o au pe grupuri. Prima opțiune îi ajută pe oameni să vadă ce grupuri au în comun cu alte contacte, iar cea de-a doua funcție se adresează în principal administratorilor de grup, astfel încât actualizarea le oferă acestora mai mult control şi să poată vedea toate solicitările într-un singur loc.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult