- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

1,8 mld. euro pentru cateva mii de apartamente in Bucuresti si vecinatati

29 Feb, 10:37 • Redactia DailyBusiness
Dezvoltatorul imobiliar American Colony va investi peste 1,8 mld. euro pentru a construi ansambluri rezidentiale cu cateva mii de apartamente in Bucuresti, Afumati si Voluntari.
1,8 mld. euro pentru cateva mii de apartamente in Bucuresti si vecinatati

American Colony va efectua aceasta investitie prin intermediul subsidiarei sale Inter Colony Real Estate Development, potrivit paginii de Internet a companiei, citata de NewsIn.

Cel mai mare proiect pentru piata imobiliara romaneasca va fi realizat in parteneriat cu un alt investitor israelian, pe un teren de circa 1 milion de metri patrati, in comuna Afumati.

Investitia se va ridica la 1,635 miliarde euro, iar Inter Colony detine 65% din acest proiect, a carei construire va incepe in primul trimestru al anului viitor. Potrivit companiei, constructia complexului rezidential de la Afumati va fi finalizata intr-un interval de 6 ani de la inceperea lucrarilor.

Cel de-al doilea proiect al firmei va fi realizat in zona Floreasca din Bucuresti, langa Lacul Tei, pe un teren de circa 19.000 mp si va costa 89 milioane de euro. Acolo, Inter Colony a cumparat un teren de 14.000 mp, pe care va dezvolta un proiect rezidential de lux ce va fi terminat in aproximativ 4 ani.

Ultimul proiect anuntat pentru piata din Romania va fi realizat in orasul Voluntari, unde pe un teren de 40.000 mp vor fi construite peste 1.200 de apartamente, dar si un centru comercial de 10.000 mp, pentru care se vor investi aproape 100 milioane de euro. Afacerea va fi realizata si de aceasta data impreuna cu un investitor israelian.

American Colony are in plan sa adune de pe piata londoneza de investitii alternative (AIM) circa 400 de milioane de euro, bani ce urmeaza sa fie folositi pentru finantarea proiectelor dezvoltate de companie. Compania mai are in plan si alte proiecte rezidentiale in Ungaria si Cipru.