- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Blocul Blue Tower, la un pas de faliment: \”Planul de reorganizare este irealizabil si fraudulos\”

06 Sep, 15:08 • cristina.mihai
Compania Copper Beech Capital, dezvoltatorul proiectului rezidential Blue Tower din cartierul bucurestean Colentina, a primit feedback negativ la adresa planului de reorganizare depus la Tribunalul Bucuresti. Practicianul in insolventa numit de Tribunal pentru a-si exprima parerea asupra posibilitatii realizarii reorganizarii a catalogat planul companiei drept "irealizabil si fraudulos".
Blocul Blue Tower, la un pas de faliment: \Planul de reorganizare este irealizabil si fraudulos\

Dumitru-Remus Vulpescu a spus pentru DailyBusiness.ro ca in raportul depus la Tribunal la finalul saptamanii trecute, concluzia a fost ca „planul este irealizabil si fraudulos”. Practicianul in insolventa nu a facut publice, insa, alte detalii.

Totusi, cei care vor decide daca planul este sau nu acceptat sunt creditorii companiei, printre care banca Alpha Bank si fondul de investitii Romania Invest. Acesta din urma a cumparat peste 70 de apartamente din totalul de 156 ale proiectului, insa ulterior a reziliat contractul si s-a inscris la masa creditorilor, avand de recuperat circa 2 milioane de euro, bani achitati sub forma de avans.

Intre timp, in cadrul proiectului rezidential au mai ramas in vigoare doar 10 precontracte, dupa ce in urma cu aproape trei ani, cand proiectul a fost lansat, clientii semnasera peste 100 de precontracte. Marea majoritate au renuntat la apartamente si au reziliat contractele. Blue Tower trebuia finalizat, conform termenului initial, in septembrie anul trecut. In prezent, blocul este finalizat in proportie de peste 90%.

Oficialii Copper Beech nu au comentat raportul expertului, pana la ora publicarii acestui articol. Acum doua saptamani, insa, administratorul companiei, Dinesh Dhamija, a spus ca banca finantatoare oricum nu va accepta planul de reorganizare, nici daca acest raport va fi favorabil, acesta considerand ca banca vrea sa vanda la cost de constructie pentru a-si recupera banii. Reprezentantii Alpha Bank nu au comentat asupra acestor declaratii.

Blue Tower este in insolventa din toamna anului trecut. Proiectul rezidential din Colentina este aproape finalizat, constructia putand fi gata in 3 luni daca se reiau lucrarile. „Am oprit lucrarile pentru ca banca nu a dorit sa ne mai dea banii necesari finalizarii, motivul fiind intarzierea constructiei proiectului”, a spus, recent, Dinesh Dhamija, reprezentantul dezvoltatorului.

In cazul in care planul de reorganizare va fi respins de catre creditori, proiectul Blue Tower are sanse foarte mari sa intre in faliment, decizia finala urmand sa fie luata in justitie.

Planul de reorganizare este discutat in cursul zilei de luni la Tribunalul Bucuresti.