- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

BNR vrea sa afle preturile reale din imobiliare

08 Apr, 13:42 • Redactia DailyBusiness
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, ar putea avea o intrevedere cu reprezentantii asociatiei notarilor saptamana viitoare, pentru a incepe discutiile cu privire la obtinerea unor date statistice pertinente despre piata imobiliara romaneasca.
BNR vrea sa afle preturile reale din imobiliare

„Suntem inca in stadiul de abordare statistica. Nu suntem multumiti de datele statistice existente in prezent si o sa ne intalnim probabil saptamana viitoare cu asociatia notarilor la banca centrala sa discutam. Pentru a tine cont de preturile pietei imobiliare trebuie sa ai date statistice fundamentate care sa reflecte realitatea”, a spus Mugur Isarescu, citat de NewsIn

In prezent, Institutul National de Statistica (INS) nu ofera date despre preturile de pe piata imobiliara romaneasca, care au crescut cu aproape 400% in zona capitalei din 2003 pana la finalul anului trecut si cu aproape 200% in restul tarii, potrivit estimarilor analistilor imobiliari, ca efect al cererii mari de locuinte acoperite insuficient de oferta disponibila.

Cererea de locuinte a sporit si cererea de credite imobiliare si ipotecare, ca urmare a cresterii veniturilor salariale si a scaderii dobanzilor bancare, in urma temperarii inflatiei.