- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Bucureşti şi Cluj-Napoca, oraşele cu cele mai mari chirii din România. Unde sunt cele mai mici preţuri

27 Mar, 20:23 • Cornel Ghimeșan
Potrivit unei statistici realizate de un site de specialitate, Capitala şi Cluj-Napoca sunt oraşele cu cele mai mari chirii din România, în timp ce oraşul cu cele mai ieftine chirii din România este Timişoara.
Bucureşti şi Cluj-Napoca, oraşele cu cele mai mari chirii din România. Unde sunt cele mai mici preţuri

Bucureşti şi Cluj-Napoca, oraşele cu cele mai mari chirii din România. Potrivit datelor colectate de portalul imobiliare.ro, în marile orașe ale țării chiriile medii lunare se situează între 220 de euro și 300 de euro pentru o garsonieră, între 350 de euro și 450 de euro pentru un apartament cu două camere și între 400 de euro și 600 de euro pentru unul cu trei camere. Comparația a fost realizată în funcțiile de prețurile medii solicitate de proprietari în luna martie 2023.

Citeşte şi: Doar jumătate dintre români vor primi pachetele de alimente până la Paște! Marcel Boloș: „Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor”

Bucureşti şi Cluj-Napoca, oraşele cu cele mai mari chirii din România

Pe oraşe, în București, așteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 600 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 530 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. În Cluj-Napoca, prețurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 580 de euro pe lună pentru trei camere. În Iași, particularii solicită, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 360 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere.

Citeşte şi: Doar 33.000 de români au reușit să se angajeze în ianuarie și februarie prin ANOFM. Instituția anunță ce joburi au preferat românii

În schimb, în Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere.  Potrivit analizei, diferența dintre chiriile solicitate în Timișoara și Cluj-Napoca sau București, se apropie de 30% în cazul garsonierelor și depășește 20% în cazul apartamentelor cu două și trei camere.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult