- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Doar jumătate dintre români vor primi pachetele de alimente până la Paște! Marcel Boloș: „Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor”

27 Mar, 19:52 • Bumbeneci Diana
Ministrul Proiectelor și Investițiilor Europene, Marcel Boloș a oferit noi detalii legate de ajutoarele sociale oferite românilor. Fără o organizare a autorităților, pachetele de ajutoare nu vor ajunge la toți românii.
Doar jumătate dintre români vor primi pachetele de alimente până la Paște! Marcel Boloș: „Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor”

Doar peste jumătate din beneficiari vor primi pachetele de alimente până la Paște! Anunțul ministrului Marcel Boloș
Ministrul Proiectelor și Investițiilor Europene a fost făcut azi. Oficialul a explicat că doar puțin peste jumătate din beneficiarii pachetelor cu alimente le vor primi până în Sărbătorile Pascale, conform Antena3.

Marcel Boloș anunță cum se va proceda cu pachetele de alimente

De asemenea, ministrul a vorbit și despre voucherele de alimente.

„Guvernul României, în ședința de săptămâna trecută, a aprobat decalarea încărcării acestor vouchere de alimente cu cei 250 de lei, să se facă până la 13 aprilie. Până atunci, banii vor fi pe card. Până în Joia Mare.

Banii vor fi utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari. 600 de milioane de lei le virăm odată la două luni pe aceste carduri”, a explicat Marcel Boloș, conform sursei citate.

Citește și: Continuă spectacolul dezvăluirilor pe tema pensiilor speciale! Un pensionar militar din România și-a publicat talonul de pensie din februarie 2023

„Mai avem și cele peste 700.000 de pachete de alimente, de câte 25 kg. Acestea vor ajunge înaintea de Paște, mă refer la primul lot de 750.000, totalul beneficiarilor fiind de aproape 1,2 milioane de oameni”, a explicat Marcel Boloș.

Mai mult, după cum explică oficialul, nu toți beneficiarii vor primi pachetele până în Sărbătorile Pascale.

„Am avut acest grafic de distribuție a pachetelor de alimente. A început în martie și așa cum era graficul, inclusiv în luna mai vom face distribuția.

Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor, să nu mai fie cozile acelea pe care televiziunile le prezintă. Nu fac cinste programului în sine și de aceea trebuie să fim mult mai atenți la felul în care sunt distribuite pachetele de alimente și beneficiarii intră în posesia lor”, a mai spus ministrul.

Vezi și: Un afacerist spune cât va costa, de fapt, carnea de miel. „Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult