- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Caderea unei agentii imobiliare: De la venituri de aproape 1 milion de euro, la insolventa

01 Apr, 20:25 • cristina.mihai
Agentia imobiliara Media City, detinuta de Andrei Sandu, a depus saptamana aceasta la Tribunalul Bucuresti o cerere de demarare a procedurii de insolventa, dupa ce, la inceputul anului, si business-ul din constructii al lui Sandu a intrat in reorganizare juridica.
Caderea unei agentii imobiliare: De la venituri de aproape 1 milion de euro, la insolventa

Media City este una dintre agentiile imobiliare care a crescut foarte mult odata cu boom-ul imobiliar din urma cu cativa ani si a atras foarte multi clienti din zona dezvoltatorilor de locuinte noi. Printre clientii agentiei se numara grupul Lar, care detine proiectul rezidential Serena Apartments, sau dezvoltatorul grec Panhol Developments, care a inceput sa vanda un proiect imobiliar langa Bucuresti cu toate ca inca nu a inceput constructia.

„S-a solicitat reorganizarea societatii, si nu falimentul”, au precizat reprezentantii Media City.

Media City este o agentie infiintata in 1996. In 2007, firma isi propusese sa atinga venituri de 1 milion de euro, de aproape 3 ori mai mult decat in 2006. Cifra de afaceri obtinuta a fost mai mica decat estimarile, insa oricum afacerile agentiei au crescut considerabil in perioada de boom a pietei, ajungand in 2008 la 2,7 mil. lei (730.000 euro).

Situatia de acum a fost creata de blocajul platilor care s-a instaurat pe piata locala de peste un an: firmele nu isi pot plati creditorii, pentru ca la randul lor au bani de recuperat de la clienti. Majoritatea companiilor care aleg calea reorganizarii juridice o fac pentru a se proteja de creditori.

Sandu a declarat, in toamna anului trecut, pentru Adevarul, ca business-ul a ajuns la 10% din nivelul din 2008, unul dintre motive fiind faptul ca afacerile companiei se bazau pe tranzactii cu locuinte si terenuri, segmentele cele mai afectate de criza.

Media City Constructions, compania de constructii controlata de omul de afaceri, care a avut venituri de peste 6 mil. lei (1,6 mil. euro) in 2008, a intrat in reorganizare la inceputul acestui an.