- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în București. „Se dă cu tot cu Mercedes?”

25 Jun, 15:55 • Cornel Ghimeșan
Prețurile apartamentelor din Capitală cresc de la o lună la alta, dar chiar și așa, bucureștenii reușesc să-și vândă locuințele fără prea mari eforturi.
Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în București. Se dă cu tot cu Mercedes?

Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în București. Ne plângem cu toții de prețurile mari de pe litoralul românesc, de faptul că toate produsele din supermarketuri s-au scumpit, la fel și majoritatea serviciilor, și, totuși, când vine vorba de locuințe, românii nu dau deloc înapoi.

Prețurile sunt colosale, dar asta nu-i oprește pe români să-și îndeplinească visul de a-și achiziționa locuințele mult dorite. În aceeași situație sunt și cei care vor să-și vândă apartamentele, căci nu trebuie să se chinuie prea mult.

Citește și Revolut dispare de pe piață în 16 țări. Anunțul oficial al companiei britanice: „Nu a fost o decizie ușoară”

Cele mai cerute sunt apartamentele cu două camere. Prețurile cresc în ritm amețitor, lucru care îi surprinde pe mulți. Și apartamentele mici sunt scumpe. Spre exemplu, un apartament cu o suprafață de doar 58 de metri pătrați i-a lăsat pe mulți cu gura căscată când au aflat cât costă.

Chiar dacă nu ajung la sumele colosale din Cluj, apartamentele din București depășesc suma de 100.000 de euro, chiar și cele mai modeste. Pe Facebook a început o adevărată dezbatere după anunțul unui utilizator legat de un apartament de două camere din Vitan.

„Apartament de 2 camere în Vitan – Confort pentru familii mici și cupluri! Comision 0. Locație: Calea Vitan -Mihai Bravu. Caracteristici: Decomandat- pentru că intimitatea e importantă, chiar și când îți cauți șosetele prin casă! Bloc din 1989 construit în vremuri bune, când lucrurile erau făcute să dureze! Centrală proprie pe gaz adio facturi uriașe și bun venit confort termic! Fereastră la baie – pentru că și baia merită o priveliște! Suprafață de 58 mp suficient spațiu pentru a-ți desfășura toate activitățile, de la yoga la maratoane de seriale. Aproape de metrou Mihai Bravu – pentru că timpul tău e prețios și vrei să ajungi rapid oriunde în oraș!”, a postat proprietarul pe un grup de Facebook.

Apoi, proprietarul a spus ce beneficii suplimentare ar avea cel care ar cumpăra apartamentul „Bonusuri: Vecini de treabă care îți vor împrumuta zahăr și poveșți interesante! Aproape de tot ce contează: magazine, parcuri, transport public și, bineînțeles, cele mai bune covrigării din oraș!”, a scris el pe Facebook.

Reacțiile internauților la prețul cerut pe apartament

Pe mulți i-a șocat prețul uluitor cerut de proprietar și au avut replici care mai de care mai haioase.

„Preț de apartament într-un bloc nou! Totuși, care este prețul real?”, a întrebat altul. „O singură cale de afla: faceți o ofertă”/ „La ce bloc nou ați văzut un preț similar în această zonă?” / „Se dă cu tot cu Mercedes?” / „2.000 de euro pe metru pătrat și ca să îl renovezi mai bagi că nu pare ultima fiță pentru banii ăia” / „Ovidelu… sub 80 de mii. Altfel pe aici ești subiect de glumă”, au fost câteva dintre reacțiile oamenilor în mediul online.

Citește și Vești importante pentru români! Data la care vor fi trimise deciziile de recalculare a pensiilor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult